Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamns kommun stöttar föreningslivet med två miljoner kronor

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

Två miljoner kronor.

Så mycket går Oskarshamns kommun in med för att stötta föreningar som drabbas av ekonomiska bortfall, på grund av coronakrisen, mellan 1 april och 30 juni.

“I riktlinjer som nu antagits av kommunstyrelsens arbetsutskott finns information om vilka föreningar som kan söka, vilka slags kostnader som ges stöd för, samt vilka prioriteringar som kommer att göras då medlen fördelas”, skriver kommunen i ett pressmeddelande på onsdagen.

“I vissa fall kan förlorade intäkter vägas upp av insparade kostnader på exempelvis resor, tävlingsavgifter eller lokalhyror. Det gäller därför för respektive förening att se till helheten och vilka samlade ekonomiska konsekvenser föreningen får, inte bara för den enskilda aktiviteten.”

“Föreningarna kan ansöka senast den 20 maj och vi förväntar oss att stödet kommer kunna betalas ut under juni månad”, skriver kommunen.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Politikerna i stadshuset har tagit ett beslut om att stötta föreningslivet med anledning av den pågående coronakrisen. FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS