Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamns senaste musikaliska tillskott Besväret släpper ny singel på påskafton

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Oskarshamnsbandet Besväret, som är det senaste musikaliska tillskottet på ostkusten, släpper sin tredje singel på påskafton den 8 april till de vanligaste streamingtjänsterna. Enligt bandet så speglar de båda spåren en cynisk bild av samhället genom poetiska texter.

Oskarshamns senaste musikaliska tillskott Besväret, har redan skapat sig ett namn. Bandet bildades 2021 och spelar hårdrock med poetiskt provocerande texter på svenska. Det är det vinnande koncept som gör Besväret till en kraft att räkna med.

Ren och skär magi

Besväret har som mål att fylla tomrummet, fylla skorna och ta tillbaka det svenska språket inom hårdrocken. Då hårdrock med texter på svenska är mycket underrepresenterad och har varit det under en lång tid, planerar Besväret att återuppliva genren.

”Medlemmarna är inga nybörjare utan har var och en lång erfarenhet bakom sig och ett imponerande CV att luta sig på. Trots sina olika musikaliska bakgrunder har Viktor, Magnus, Stefan och Thomas hittat varandra och resultatet är ren och skär magi”, skriver de i ett pressmeddelande.

Poetiska texter

På påskafton den 8 april 2023 släpps bandets tredje singel ”III” till de vanligaste streamingtjänsterna. Singeln består av två starka spår, ”Besväret” och ”Jag ser”, som båda speglar en cynisk bild av samhället genom poetiska texter.

”Låtarna möter lyssnaren som en ångvält av attityd, musikalitet och lekfullhet. Med modern ångvältsrock rotad i traditionell stonerrock med texter på svenska banar Besväret väg för en musikalisk upplevelse som bara kan beskrivas som en auditiv käftsmäll”, skriver bandet.

FAKTA / BESVÄRET

Besväret består av Viktor Nilsson på sång och gitarr, Thomas Nilsson på leadgitarr, Magnus Olsson på bas och Stefan Hagsten på trummor. Bandet har hittills släppt Besväret (EP, 2022), II (EP, 2023), III (EP, 2023).

Pressfoto: Besväret

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS