Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamns sjukhus: S, C och V fortsätter snedtolka för att undvika ansvar, anser M, SD och KD

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

DEBATTARTIKEL

Replik på uttalanden från Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet som har publicerats i Oskarshamns-Nytt.

Utifrån de uttalanden som Lena Granath (V), Mattias Adolfsson (S) och Emmy Ahlstedt (C) gjorde i Oskarshamns-Nytt den 24 augusti, uppkom ett stort behov av att kommentera några av deras påståenden.

Först och främst vill vi i Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna förtydliga att det var vi i opposition som krävde ett extrainsatt möte kring personalsituationen på Oskarshamns sjukhus, med hänvisning till kommunallagen.

“Enbart tack vare denna hänvisning så gick Lena Granath (V) med på att hålla i mötet”

Och enbart tack vare denna hänvisning så gick Lena Granath (V) med på att hålla i mötet.

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiets agerande visar sig alltså vara helt i linje med de brister i ansvarstagande och kommunikationsvilja som vårdpersonalen för oss i M, KD och SD har pekat på. Angående Mattias Adolfsson (S), som hänvisar till det gemensamt tagna beslutet där samtliga partier varit överens, förslaget som vi i M, KD och SD framförde, handlar om den aktuella situationen på Oskarshamns sjukhus med personalflykt och verksamhetsbrister.

“Flera har lämnat”

För att undvika missförstånd uppstår igen, vill vi klargöra att flera läkare och sjuksköterskor har lämnat på kort tid, och vårdplatser har minskat både inom akutverksamheten och medicinkliniken på sjukhuset.

I stället för att diskutera konstruktivt agerar Adolfsson (S) oansvarigt genom att upprepat missförstå och tolka våra åsikter på eget sätt. Vi önskar att tillsammans lyssna på sjukhusets medarbetare och deras behov av klarhet och information från politiken, i stället för att skapa egna tolkningar.

Vad gäller Emmy Ahlstedts (C) uttalande så håller vi inte med henne om att det ”inte är så dramatiskt utan handlar mer om att människor flyttar på sig till större städer”. Personalflykt, minskade vårdplatser, omorganiseringar mitt under sommaren samt rykten om nedläggningar, anser inte vi är odramatiskt. Men vi har uppenbarligen olika sätt att se på verkligheten.

“Rykten uppkommer lätt när inte rak information ges”

Det finns en stor oro bland våra medarbetare som indikerar att denna oro främst grundar sig i Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiets tystnad och brist på att tillhandahålla information.

Rykten uppkommer lätt när inte rak information ges.

Så vi i M, KD och SD gav tre handfasta förslag.

För det första en tydlig redogörelse från S, C och V om de specifika direktiv som Oskarshamns sjukhusledning fått.

“Föredrar att snedtolka allt”

Det andra var omedelbar återupprättad kontakt med de uppsagda medarbetarna.

Det tredje och sista kravet involverade personalutskottet, som skulle bjuda in fackförbunden för en öppen dialog om den pågående situationen vid sjukhuset.

Förslag som hade kunnat belysa situationen på Oskarshamns sjukhus och förhoppningsvis skapat ett större lugn.

Deras tillvägagångssätt är tydligt att förstå.

S, C och V föredrar att snedtolka allt vi i M, KD och SD yttrar för att undvika att axla ansvaret för den nuvarande situationen på Oskarshamns sjukhus.

Denna brist på ansvarstagande går långt ifrån vad som anses vara gott ledarskap.

Bo Karlsson (SD), vice ordförande

Åsa Ottosson (M), ledamot

Chatrine Pålsson Ahlgren (KD), ledamot

Emma Lilliehorn (M), ersättare

Personalutskottet, Region Kalmar län

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS