Oskarshamnsbördiga Ebba Årsjö tog sin tredje raka seger i världscupen

Oskarshamnsbördiga Ebba Årsjö tog sin tredje raka seger i världscupen

2022-12-10 Av av Annicka GunnarssonVÄRLDSCUPEN

Stora svenska framgångar i para-alpina världscupen under lördagen. Aaron Lindström klättrade två placeringar och blev tvåa och Ebba Årsjö vann återigen övertygande.

Det svenska paralandslaget i alpint övertygar under världscupen i Sankt Moritz. Under lördagens slalom klev både Aaron Lindström och Ebba Årsjö upp på pallen. Aarons andraplats var hans första pallplats på två år i världscupen. 

– Det här betyder oerhört mycket för mig och det känns extra bra att jag fick till det i slalom som jag har kämpat hårt med det sista året. Det här resultatet ser jag som det bästa i min karriär, säger Aaron efter pallplatsen. 

Ofattbart

Efter första åket låg han fyra, endast 0,24 sekunder, upp till andraplatsen. Aaron visade styrka i andra åket där han endast blev slagen av storfavoriten Arthur Bauchet från Frankrike.

– Jag kände redan efter första åket att det stämde idag. Att sen stå nere vid målet och se hur jag kunde klättra upp till en andraplats var ofattbart. Jag är så glad.

Tredje raka segern

Förutom Aarons framgång fortsätter den svenska storstjärnan Ebba Årsjö att dominera tävlingarna i Sankt Moritz. Under lördagen tog hon sin tredje raka seger.

– Jag är väldigt nöjd med mina prestationer och åkningen sitter där den ska. Men idag är jag mest glad för Aarons skull, han har kämpat så hårt och förtjänar verkligen den här framgången. 

Imorgon är det dags för helgens sista tävling då slalom återigen står på schemat.

Dagens resultat i Sankt Moritz:

  1. Arthur Bauchet 1:42.13
  2. Aaron Lindström 1:51.50 +9,37
  3. Adam Hall 1.52.61 +10.48
  1. Ebba Årsjö 1:47.57
  2. Anna-Maria Rieder 1:58.52 +10.95
  3. Andrea Rothfuss 2:06.66 +19.09
Henrik Bergqvist (förbundskapten), Aaron Lindström, Ebba Årsjö, Viktor Lennmalm (assisterande förbundskapten)
Förbundskapten Henrik Bergqvist, Aaron Lindström med silvermedalj, Ebba Årsjö med guldmedalj samt assisterande förbundskapten Viktor Lennmalm.

Foto: Svenska Parasportförbundet

Dela gärna artikeln med dina vänner:

Annonsera digitalt lokalt