Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamnsföretag fick årets miljöpris av Centerpartiet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

I anslutning till världsmiljödagen delar Centerpartiet i Oskarshamns kommun årligen ut ett miljöpris. Priset – som genom åren har tilldelats till både privatpersoner, organisationer och företag – går i år till Oskarshamnsföretaget Sizes.

På fredagen gästade de lokala centerpartisterna Charlotte Sternell och Magnus Larsson företaget Sizes och deras representant Matias Toftrup i Oskarshamn för att dela ut årets miljöpris.

– Det har kommit flera nomineringar till årets pris och bland dessa så tyckte styrelsen i Centerpartiets kommunkrets att just Sizes stack ut lite extra, säger Charlotte Sternell, gruppledare för Centerpartiet i Oskarshamns kommun.

Här är prismotiveringen:

Sizes målsättning är att bli klimatneutrala 2030. Sizes erbjuder produkter där de bygger i trä som binder koldioxid och har visat att det går att producera flerfamiljshus på ett klimatsmart och hållbart sätt.I tillverkningen så har de kontroll på mängden material under hela processen som gör dem resurs-och materialeffektiva.

– Det känns oerhört roligt att kunna uppmärksamma ett lokalt växande företag som också arbetar mycket med hållbarhetsfrågorna, säger Charlotte Sternell.

– Sizes har verkligen visat att byggande i trä går att kombinera med byggande av hög kvalité och funktionalitet. Det har de visat genom flera projekt och extra kul är det att de nu har ett byggprojekt på gång även här i Oskarshamn. Det privata näringslivet inser att byggande i trä är framtiden nu är det också dags att Oskarshamns kommun och Region Kalmar också börjar öka sitt byggande i trä när det gäller offentliga byggnader, säger Magnus Larsson.

Foto: Centerpartiet

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS