Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamnssonen Oscar Engsund avstängd: Så mycket ska han betala i böter

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

OSKARSHAMN

Oskarshamnssonen Oscar Engsund, backstjärna i Luleå, är avstängd i fyra matcher efter en kneeing i hemmamatchen mot Leksand på torsdagskvällen.

Han ska även betala 20 625 kronor i böter.

Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd tog beslutet på fredagen.

”Då det återstår 18.17 av Period 2 så sker det en bentackling av Luleåspelaren Nr 32 Engsund på Leksandsspelaren Nr 44 Ashton. Pucken spelas från Leksandszon till Ashton som tar emot pucken i neutral zon och åker in i anfallszon. Engsund kommer från mitten av banan och åker ut mot Ashton. Engsund åker uppåt i banan och sätter ut sitt vänstra knä som träffar Ashtons högra knä. Ashton kliver av matchen och återkommer inte till spel”, står det i anmälan.

“Det borde räcka med den utvisning som jag fick i matchen”

Oscar Engsund

”I den aktuella situationen tänker jag göra en tackling med axeln men tappar balansen en aning, vilket gör att den inte träffar som tänkt. Det finns dock ingen som helst tanke från min sida att träffa honom med mitt ben utan det är en olyckshändelse efter att jag tappat balansen. Jag förstår att jag får en utvisning i situationen eftersom motståndaren fälls. Dock finns det inget som helst uppsåt från mig att tackla med benet, utan det är ren otur. Därför anser jag att det borde räcka med den utvisning som jag fick i matchen”, säger Oscar Engsund.

Disciplinnämnden gör följande bedömning:

”Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Oscar Engsund gjort sig skyldig till kneeing. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara fyra matcher. Vid denna bedömning har nämnden beaktat att det är fråga om återfall (Disciplinnämndens beslut den 20 januari 2023, ärende nr D-SIF-016016). Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Det finns inte synnerliga skäl att låta avstängningen undanta internationellt klubblagsspel eller i övrigt att senarelägga första dag för avstängning. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

• Tacklingen leds med knät mot motspelaren

• Stor skaderisk

• Det är fråga om återfall

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 50.

I händelse av missnöje får talan mot detta beslut föras av såväl den anmälande som bestraffade parten hos Riksidrottsnämnden, Box 11016, 10061 STOCKHOLM. Klagoskriften skall ha inkommit till RIN (riksidrottsforbundet@rf.se) inom två (2) veckor från den dag då det med överklagandet avsedda beslutet meddelats.”

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS