Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Otrygg HBTQI+-person uppger att han blir trakasserad i Oskarshamn: ”Ville köpa sex av mig”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

En ung man uppger att han vid flera tillfällen har blivit förföljd av en kille på elscooter vid stadsbiblioteket och Flanaden-området i Oskarshamn.

Han skriver om detta i en synpunkt som har skickats in till kommunen.

Mannen skriver att killen på elscootern utsätter honom för ”mutor och trakasserier”.

”Senaste gången ville han köpa sex av mig”, skriver mannen, som ”upplever att Flanaden och runt biblioteket är otrygga ställen”.

Han föreslår att ordningsvakter ska sättas in i det aktuella området.

”Inte bara för min säkerhet”.

”Jag kan inte alltid känna mig trygg när jag går på stan – och det gäller även dagtid. Jag känner att jag alltid måste vara på min vakt och att jag inte kan röra mig fritt på stan. I övrigt känner jag mig utsatt, eftersom jag är en HBTQI+-person (paraplybegreppet HBTQI står för homosexuella, bisexuella, transpersoner, personer med queera uttryck och identiteter och intersexpersoner – pluset står för alla andra identiteter och läggningar, redaktionens anmärkning) – och det är inte ovanligt att jag blir trakasserad, uttittad och hånad. Skulle verkligen betyda mycket för mig att kunna känna mig trygg när jag ska åka med bussen eller göra ärenden på stan”, skriver mannen.

+1
2
+1
5
+1
0
+1
11
+1
2
+1
0
+1
4

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS