Ovaccinerade kan omplaceras: Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) välkomnar beskedet

Ovaccinerade kan omplaceras: Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) välkomnar beskedet

2021-09-28 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

”Idag gav socialministern Lena Hallengren (S) besked om att vårdpersonal som inte har vaccinerats kan omplaceras. Hallengren sa också att det inte råder något förbud mot att fråga personal om de har låtit sig vaccineras. Beskeden välkomnas av Chatrine Pålsson Ahlgren (KD), ledamot i regionfullmäktige och personalutskottet”, skriver Kristdemokraterna i ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

Chatrine Pålsson Ahlgren. Arkivfoto: Peter A Rosén

– Det som Hallengren säger är exakt i linje med vad jag skrev i ett öppet brev till regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S) i förra veckan. Människor som söker vård måste kunna vara säkra på att den personal de möter har tagit ansvar och låtit vaccinera sig. Vårdanställda som inte tar vaccinet måste omplaceras, säger Chatrine Pålsson Ahlgren.

– Lika glad som jag är över dagens besked från Hallengren, lika besviken är jag på svaret eller snarare icke-svaret som jag fick från Katsanidou. Där var beskedet bara att ingenting mer går att göra och att patienterna bara får gilla läget. Det skulle vara helt orimligt. Det är för väl att andra regioner har varit mer drivande i denna fråga, vilket har lett fram till dagens besked från socialministern, säger Chatrine Pålsson Ahlgren.

Foto: Region Kalmar län (översta bilden)

Dela gärna artikeln: