Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Över 9000 JO-anmälningar om covidbevis

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

Justitieombudsmannen, JO, har fått in över 9000 anmälningar om covidbevis. Det är nästan lika många anmälningar som JO brukar få in under ett år. Detta framgår av en intervju som Sveriges Radio gjort med Erik Nymansson, chefjustiteombudsman.

”Det har kommit in ungefär 9 000 klagomål. Vi brukar få in ungefär 10 000 per år och nu har det kommit in 9 000 på ungefär två veckor”, säger Erik Nymansson, chefjustiteombudsman i intervjun med Sveriges Radio.

Erik Nymansson berättar i intervjun om att det är svårt att säga när det första beslutet om covidbevis kan komma från JO. Med anledning av det stora antalet anmälningar kan beslutet dröja.

”Vi vill nog skaffa oss en överblick av av klagomålen innehåller. Det är nog tyvärr en risk att ju fler klagomål som kommer in, desto längre tid tar det innan vi kan komma med något beslut”, säger han i radiointervjun.

Foto: Erik Cronberg, DIGG/E-hälsomyndigheten

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS