Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Överklagandet gällande rivningen av Kikeboskolan i Oskarshamn avvisas

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Jan Johansson, Marko Raiskio och Anders Svensson – partipolitiskt obundna ledamöter i fullmäktigeförsamlingen i Oskarshamns kommun – överklagade samhällsbyggnadsnämndens rivningsbeslut gällande Kikeboskolan i Oskarshamn till förvaltningsrätten.

Förvaltningsrätten avvisar överklagandet.

”Förvaltningsrätten konstaterar att det överklagade beslutet inte är ett sådant beslut som anges i 13 kap. 1 § PBL. Det överklagade beslutet kan därmed inte överklagas i den ordning som gäller för laglighetsprövning enligt kommunallagen. Rivningslov, som det här är fråga om, får överklagas till länsstyrelsen (jfr 13 kap. 3 § PBL). Förvaltningsrätten är därmed inte behörig att pröva överklagandet”, skriver rätten.

Ska ni överklaga?

”Absolut. Detta är bara ett beslut av samhällsbyggnadsnämnden, om på rivningen, som man har tagit beslut på innan förvaltningsrätten har tagit beslut om kommunfullmäktiges beslut. Man går före för att vinna tid”, skriver Marko Raiskio i ett svar.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
2
+1
0
+1
0
+1
15
+1
0
+1
0
+1
5

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS