Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

På torsdag kan alla som fyllt 18 år boka tid för covid-19-vaccination

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

“Torsdag 1 juli kommer alla som fyllt 18 år att kunna boka tid för att vaccinera sig mot covid-19. Samtidigt släpps nya vaccintider under tisdagseftermiddagen”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

– Vi ligger väldigt bra till när det gäller vaccinationerna. Därför vill vi släppa på den sista gruppen redan nu. Men innan dess har de som är födda 1991 och tidigare möjlighet att boka de nya tiderna, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson.

“Tidigare var planen att släppa på den sista gruppen – 18-29-åringar – först i slutet av juli eller början av augusti. Men då snart hälften av länets befolkning över 18 år är färdigvaccinerad har beslutet tagits att öppna för även denna grupp.”

“Positivt”

– Det är väldigt positivt att vi nått så här långt så snabbt. Nu planeras på nationell nivå för hur vaccinationerna ska ske för 16- och 17-åringarna. I Kalmar län rör det sig om 5 000 ungdomar, som kommer att erbjudas vaccination.

“Det är drygt 6 000 nya tider som kommer att läggas upp vid 17-tiden på tisdagen, från torsdag kan också 18+ boka sig för de tider som finns kvar”, skriver regionen.

“Under tisdagen öppnas också reservlistan upp för dem som fyllt 18 år. Genom att skriva upp sig där kan man bli uppringd vid återbud och om det finns ej utnyttjade doser kvar vid de olika vaccinationsenheterna.”

Fler tider släpps nästa vecka.

Foto: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS