Peiman Eliassi frälste OAIK med ett frisparksmål

OSKARSHAMN

Peiman Eliassi blev stor matchhjälte när Oskarshamns AIK besegrade serieledaren IFK Värnamo med 1-0 (0-0) på bortaplan under den regniga söndagseftermiddagen/kvällen på Finnvedsvallen.

Värnamo, som lär lira i Superettan nästa säsong, har bara förlorat på hemmaplan vid två tillfällen under årets säsong i Söderettan (dagens fight inräknad).

Mycket starkt av OAIK, som kämpar för att säkra kontraktet i serien.

Målet kom i den 56:e minuten, då Oskarshamn fick en frispark strax utanför straffområdet.

Sjätte målet

Lagkaptenen Anton Agebjörn hoppade över bollen och Peiman Eliassi drog till. Bollen tog på en spelare och letade sig in i nätmaskorna.

Det var Peiman Eliassis sjätte mål för säsongen.

– Skönt. Jag är bra på frisparkslägen – och idag satt den. Vi chockade Värnamo. De gick i fällan. All heder till vår tränarstab. Matchplanen var att ligga lågt och kontra. Vi kunde ha gjort både ett och två mål i första halvleken.

– Men utdelningen kom i andra halvlek istället. Allt var perfekt idag. Det är jämna lag i division 1 – men Värnamo har varit bäst och stabilast. Jag gratulerade dem till seriesegern innan matchen – i och med att det i praktiken redan är klart, sa Peiman Eliassi till Sport-Expressen Play.

I intervjun sa han att OAIK inte tänker titta neråt i tabellen framöver.