Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Personalen på Oskarshamns sjukhus befarar att lasarettets akutvård ska avvecklas helt

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

”Efter turbulensen med uppsägningar och personalbrist sedan en tid tillbaka träffade Sverigedemokraternas partigrupp under måndagen sjukhusledningen och personalen på akutmottagningen vid Oskarshamns sjukhus”, skriver SD i ett pressmeddelande.

– Det är uppenbart att det är dålig kommunikation när vi får olika versioner av situationen som uppstått. Personalen känner att de blir lidande av dålig arbetsmiljö och att patientsäkerheten riskerar att hotas, säger regionrådet Martin Kirchberg (SD).

”När beslutet togs i regionstyrelsen om att avveckla användningen av hyrpersonal i Region Kalmar län, fick politikerna en försäkran om att antalet vårdplatser var det sista man skulle dra ner på, i annat fall skulle det informeras om detta. Personalen i Oskarshamn är däremot oroliga att man använder utfasningen som en ursäkt att avveckla akutvården helt på sjukhuset”, skriver SD.

”Det är fullt förståeligt att man är orolig, uppgiven och arg”

Martin Kirchberg (SD), regionråd i Region Kalmar län

– Det är fullt förståeligt att man är orolig, uppgiven och arg när man upplever att majoritetens politiker från Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet säger en sak i medier för att visa något helt annat i handling, säger Martin Kirchberg. Vi i oppositionen har inte fått veta hur allvarligt läget är i nuläget, som tidigare blivit utlovat av majoriteten.

”Sverigedemokraterna har varit tydliga med sina intentioner att akuten i Oskarshamn ska prioriteras och finnas kvar, helst utvecklas”, skriver SD.

– För oss är det en självklarhet att värna om Oskarshamns sjukhus och ha en proaktiv utveckling, säger Bo Karlsson, vice ordförande i personalutskottet. Personalen ska trivas, må bra och utvecklas i sina roller för att vi ska kunna få behålla dem.

Foto: Sverigedemokraterna

+1
3
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
7

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS