Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Peter Wretlund får fortsatt förtroende på en av Socialdemokraternas topposter i Region Kalmar län

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Under dagen har Socialdemokraternas regiongrupp i Region Kalmar län valt att utse Angelica Katsanidou, Mattias Adolfson, Peter Wretlund och Malin Anell till regionråd. Angelica Katsanidou är sedan tidigare vald till Socialdemokraternas kandidat till regionstyrelseordförande och Mattias Adolfson återvaldes idag till gruppordförande”, skriver partiet i ett pressmeddelande på onsdagen.

Mattias Adolfson (S), Angelica Katsanidou (S), Malin Anell (S) och Peter Wretlund (S).
Foto: Socialdemokraterna

– Efter dagens val ser vi alla fram emot att genomföra bra politik för hela Region Kalmar län. Med en världsekonomi i gungning och ett budgetfullmäktige runt hörnet kavlar vi upp ärmarna och ser till att ta ansvar. Vi socialdemokrater kommer se till att kämpa för en jämlik region som fortsätter att uppnå toppresultat, säger Angelica Katsanidou (S).

Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande i Region Kalmar län
Angelica Katsanidou (S). Foto: Peter A Rosén

”Under mötet valdes Angelica Katsanidou, Mattias Adolfson, Peter Wretlund, Malin Anell och Cecilia Hammar till regionstyrelsen med Martina Aronsson, Malin Wimmerström, Henrik Nilsson Bokor och Gunilla Johansson som ersättare. Till regionstyrelsens personalutskott valdes Mattias Adolfson och Martina Aronsson med Cecilia Hammar som ersättare. Till regionfullmäktiges ordförande valdes Jonas Erlandsson”, skriver Socialdemokraterna.

Jonas Erlandsson (S), oppositionsråd i Högsby kommun.
Jonas Erlandsson (S). Foto: Peter A Rosén

– Vår regiongrupp är stark och verkligen taggade på att komma igång med det politiska arbetet. Jag är tacksam för förtroendet som gruppledare och ser fram emot att fortsätta utveckla en sjukvård i absolut toppklass, säger Mattias Adolfson (S).

Mattias Adolfson (S), regionråd i Region Kalmar län
Mattias Adolfson (S). Foto: Peter A Rosén

”Gruppen beslutade att välja Gunilla Johansson, Henrik Nilson Bokor, Marie Fransson och Mattias Adolfsson till regionfullmäktiges valberedning varav Gunilla Johansson valdes till ordförande i regionfullmäktiges valberedning. Till ersättare i regionfullmäktiges valberedning valdes Lasse Johansson och Per Wimarsson. Gruppen beslutade även att välja Yvonne Hagberg till revisor”, skriver partiet.

Yvonne Hagberg (S)
Yvonne Hagberg (S). Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS