Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Peter Wretlund har inga planer på att ta Yvonne Bergvalls plats i politiken: ”Helt taget ur luften”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

30 sekunder efter att Oskarshamns-Nytt har kablat ut uppgifterna om att Peter Wretlund (S) kommer att ta fullmäktigeordföranden Yvonne Bergvalls plats, om hon väljer att lämna politiken, så ringer han till undertecknad.

Han är bestämd:

– Det är helt taget ur luften. Vi har över huvud taget aldrig fört det resonemanget. Jag skulle utifrån nuvarande uppdrag ha väldigt svårt att hinna med det. Nej, jag skulle inte fixa det med mina måndagar som jag har. Det är bara att titta på min närvaro i fullmäktige, understryker han.

– Jag vill nog påstå att i det här fallet är det nog någon som bara vill spä på någon diskussion – och därmed skapa mer oreda. Nej, det här finns inte på kartan för mig, säger regionrådet Peter Wretlund, som tidigare var kommunalråd i Oskarshamns kommun och som fortfarande är fullmäktigeledamot i kommunen.

De tre personerna, med god insyn i arbetarepartiet, menar på att Socialdemokraterna måste välja en skicklig och kunnig politiker om Yvonne Bergvall väljer att hoppa av från uppdraget som fullmäktiges ordförande. Då är det egentligen bara Peter Wretlund som är tänkbar i fullmäktigegruppen, påpekar de…

– Ja, det var ju trevligt att höra i sig. Men jag har inte fått frågan och vi har aldrig diskuterat det. Det har aldrig varit aktuellt för mig – i det här läget. Hur det blir i framtiden? Ja, det är en annan sak – men absolut inte nu, svarar Peter Wretlund.

Om vi lekar med tanken att Yvonne Bergvall väljer att lämna politiken efter sommaren, och Andreas Erlandsson (kommunstyrelsens ordförande) skulle ställa frågan till dig – hur svarar du då?

– Jag leker inte ens med den tanken. Det är här och nu jag svarar. Det ligger inte i mitt paket nu, säger Peter Wretlund.

– Det är så tråkigt att se det här, med tanke på att frågan inte har varit uppe på någon tapet, tillägger han.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS