Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Peter Wretlund (S): “Att världsekonomin är i gungning märks av även i Kalmar län”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

På torsdagens sammanträde i kollektivtrafiknämnden i Region Kalmar län var möjligheten till fler tågstopp på Stångådalsbanan på dagordningen. Uppdrag ska ges till trafikdirektören att inleda ett samtal med Trafikverket angående fler tågstopp. Det under förutsättning att Trafikverket medger det samt att anslutningstiderna till Linköping och Kalmar inte försämras. Dessutom ska trafikdirektören ges i uppdrag att redovisa förslag på långsiktiga åtgärder för att uppnå en ekonomi i balans.

Det skriver Socialdemokraterna och Centerpartiet i ett pressmeddelande.

“Bra att vi kommer framåt”

– Stångådalsbanans betydelse för framtiden och möjligheter till arbetsmarknadsförstoring kan inte understrykas nog. Det är bra att vi kommer framåt i den här frågan och att trafikdirektören får möjlighet att se över det ordentligt utan att vi riskerar våra anslutningstider eller ekonomiska stöd, säger Peter Wretlund (S), regionråd och kollektivtrafiknämndens ordförande.

Peter Wretlund, politiker, socialdemokrat.
Peter Wretlund (S). Foto: Peter A Rosén

“Det är viktigt att poängtera att nya uppehåll inte får försena anslutningstider”

ROLAND ÅKESSON (C)

– Det är viktigt att poängtera att nya uppehåll inte får försena anslutningstider. Det skulle innebära att vi riskerar förlora ett ekonomiskt stöd som vi fortsatt behöver för att utveckla möjligheterna till pendling. Därför är det bra att vi ser över möjligheterna till fler stopp utan att försämra anslutningstiderna mellan Kalmar och Linköping, säger Roland Åkesson (C), ledamot i kollektivtrafiknämnden.

“Det är angeläget att vi tar ansvar och ser över hur vi på sikt ska uppnå en ekonomi i balans”

PETER WRETLUND (S)

”Under sammanträdet i kollektivtrafiknämnden yrkade Socialdemokraterna och Centerpartiet även på att ge trafikdirektören i uppdrag att redovisa förslag på långsiktiga åtgärder för att uppnå en ekonomi i balans”, skriver Socialdemokraterna och Centerpartiet.

“Allvarligt läge”

– Att världsekonomin är i gungning märks av även i Kalmar län. Det innebär att det är än mer angeläget att vi tar ansvar och ser över hur vi på sikt ska uppnå en ekonomi i balans, säger Peter Wretlund.

– Det är ett allvarligt läge som vi står inför ekonomiskt. Just därför ska vi se över alla möjligheter att uppnå en ekonomi i balans och samtidigt bevara en välutvecklad kollektivtrafik i hela Region Kalmar län, säger Roland Åkesson (C).

Roland Åkesson (C). Foto: Centerpartiet
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS