Peter Wretlund (S): ”Det här är strålande”

Peter Wretlund (S): ”Det här är strålande”

2021-11-01 Av av Oskarshamns-Nytt

Annons: Smålandshamnar

LÄNET

”En ny rapport från Socialstyrelsen visar att Oskarshamns sjukhus har kortast vistelsetid i hela landet. Region Kalmar län som helhet ligger först när det gäller vistelsetid och på en delad tredjeplats när tid till läkarbedömning mäts”, skriver majoritetspartierna i Region Kalmar län (Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna i den så kallade Länsunionen) i ett pressmeddelande.

– Det här är strålande topplaceringar för vår region som visar på styrkan i vår organisation där medarbetarna varje dag tar steg för att bli lite bättre. Invånare i Kalmar län kan verkligen känna sig trygga i att vården finns där för dem om de behöver den, säger Peter Wretlund (S), regionråd (bilden). 

”Att vi fortsätter se goda resultat trots ett svårt pandemiår är verkligen beundransvärt”

JOHANNA WYCKMAN (L), REGIONRÅD MED ANSVAR FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

– Detta är ett utmärkt resultat bland många i vårt län. Medarbetarnas engagemang och vikt kan inte nog understrykas. Nu gäller det som alltid att fortsätta hålla i de goda resultaten och satsa på att utveckla det som behöver bli bättre, säger Christer Jonsson (C), vice ordförande i regionstyrelsen.

– Att medarbetarna på våra sjukhus, och då särskilt Oskarshamns sjukhus, får kvitto på att deras fantastiska insatser verkligen gör skillnad är strålande nyheter. Att vi fortsätter se goda resultat trots ett svårt pandemiår är verkligen beundransvärt, säger Johanna Wyckman (L), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: