Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

PETER WRETLUND (S): ”Som oskarshamnare så känner jag en stolthet”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”Under pandemin så har det varit digitala verksamhetsbesök som har gällt men nu äntligen så har Länsunionens regionråd kunnat köra igång årets verksamhetsbesök, nu i fysisk form”, skriver majoritetspartierna i Region Kalmar län, Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna i ett pressmeddelande.

”Först ut för regionmajoritetens regionråd var Oskarshamns sjukhus som besöktes under tisdagen. Ett besök där regionråden träffade sjukhusledning och chefer för att få en bild av hur verksamheten mår och vilka utmaningar som man ser framöver, naturligtvis så var fokus på pandemin och de effekter som den har gett.”

– Det är väldigt roligt att vi nu kan vara ute och besöka verksamheterna på plats igen, det är något som vi verkligen har saknat. Besöket på Oskarshamns sjukhus var mycket givande och jag kan konstatera att det är en väldigt bra verksamhet som bedrivs där. När man ser verksamheten som de bedriver så förstår man verkligen varför Oskarshamns sjukhus så ofta blir utsett till Sveriges bästa sjukhus i sin klass, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande.

”Att få komma ut och se verksamheten är väldigt givande för mig som är ny som regionråd”

EMMY AHLSTEDT (C)

– Att få komma ut och se verksamheten är väldigt givande för mig som är ny som regionråd. Jag slogs av den positiva anda som präglade vårt besök. Det var inspirerande att se att sjukhusets fokuserade arbete på rekrytering och tillgänglighet ger tydliga resultat, säger Emmy Ahlstedt (C), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

– Besöken vi kommer genomföra nu under våren kommer att vara väldigt lärorika för oss och vara en bra grund för vårt kommande arbete med budgetriktlinjerna, fortsätter Emmy Ahlstedt (C).

– I dag har vi fått se viktiga delar av Oskarshamns sjukhus verksamhet och jag kan konstatera att de bedriver en riktigt bra verksamhet som ofta hamnar i topp i nationella jämförelser. Trots pandemin så har man kunnat hålla uppe kvalitén samtidigt så har man minskat kostnaderna för hyrpersonal, det är riktigt bra! Säger Karin Helmersson (C), vice ordförande i regionstyrelsen.

– Som oskarshamnare så känner jag en stolthet över att vi har ett fint sjukhus i Oskarshamn som levererar vård av hög kvalité och som har en stark framtidstro, säger Peter Wretlund (S), regionråd och ledamot i regionstyrelsen.

Foto: Länsunionen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS