Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Plattform för ungdomar på högstadiet och gymnasiet lanseras i dag: ”Engagerande”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

I dag, den 8 april 2024, lanseras Ung i Oskarshamn, en plattform för alla unga i högstadiet och gymnasiet, skriver Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande.

På Ung i Oskarshamn kan unga bland annat hitta information om vad som finns att göra i Oskarshamn, vem de kan kontakta för stöd, men också genvägar till elevinformation kopplat till skolan”, skriver kommunen.

”Ung i Oskarshamn ska även fungera som en enklare väg för unga att påverka i kommunen. Information om hur de påverkar ska bli lättillgänglig, och förhoppningen är att ungas delaktighet ska öka. De unga kommer även få aktuella uppdateringar gällande viktig information och roliga händelser via ett nyhetsflöde. Målet är att plattformen ska vara intressant och aktuell för unga.”

Enligt det senaste LUPP-resultatet* från 2021 anger 38 procent av killarna och 45 procent av tjejerna i Kalmar län att de vill vara med och påverka i frågor som rör kommunen. Däremot vet 4 av 10 unga inte vart de ska vända sig för att påverka. Ungefär var femte kille och var fjärde tjej angav att internet eller sociala medier är det forum de skulle använda sig av för att påverka i sin kommun.

”Relevant”

Plattformen kommer vara startsidan på ungdomarnas skoldatorer, men kommer även vara tillgänglig via www.oskarshamn.se/ung för de ungdomar som inte går på Oscarsgymnasiet.

För att Ung i Oskarshamn ska vara en aktuell plattform är tanken att två redaktioner arbetar parallellt. Den unga redaktionen består av ungdomar som tar fram relevant innehåll för målgruppen. De bistår bland annat med att fotografera, skapa filmer, skriva relevanta artiklar och agera referensgrupp. Den vuxna redaktionen består av medarbetare i kommunen vars arbete är nära kopplat till fritid, kultur, evenemang, föreningar och ungdomsfrågor. Ungdomsenheten i Oskarshamns kommun samordnar arbetet.

– Genom att använda olika kanaler och involvera ungdomar aktivt i processen kommer Ung i Oskarshamn att bli en plattform som är relevant, engagerande och användbar för ungdomar i kommunen, säger Ann-Sofie Lagercrantz, chef för ungdomsenheten.

Bild: Pexels

+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS