Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Polisen berättar: Så många förlorade sina körkort under den nationella trafikveckan

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Förra veckan, vecka 16 – som var polisens nationella trafikvecka med inriktning på hastighetsövervakning, förlorade tre trafikanter sina körkort i Högsby-, Mönsterås- och Oskarshamnsområdet.

Lika många blev av med körkortet i Hultsfreds- och Vimmerbyområdet – och i Västerviksområdet förlorade två trafikanter körkortet under den aktuella veckan.

Det konstaterar Pontus Robrandt, insatsledare för den nationella trafikveckan i LPO (lokalpolisområde) Västervik, i ett pressmeddelande.

172 fortkörningsböter

Han berättar att polisen fokuserade på sträckor med en hastighetsbegränsning mellan 60 och 90 kilometer i timmen.

Totalt skrev lokalpolisområdet ut 172 fortkörningsböter under trafikveckan – och två rattfyllerister stoppades.

Polismyndigheten har ett stort ansvar i arbetet med den så kallade nollvisionen, konstaterar Pontus Robrandt.

”Minska medelhastigheten”

– En viktig del i att minska antalet svårt skadade – samt avlidna – i trafiken sker genom att minska medelhastigheten. Detta är polismyndighetens i särklass viktigaste anledning till att dessa nationella trafikveckor bedrivs som ett led i det arbetet. I lokalpolisområde Västervik har arbetet fortskridit på ett tillfredsställande sätt, säger han.

– Vad som är av mycket stort intresse för ledningsgruppen i lokalpolisområde Västervik är att vi tidigare trafikveckor haft ett högre utfall av brott i trafiken sett till antalet kontroller. Vi upplever denna trafikvecka en mycket positiv trend – våra medarbetare rapporterar om att medborgarna håller hastigheten i större utsträckning än tidigare trafikveckor. Vi kommer att granska resultatet vidare, men det är tydligt att det brottsförebyggande arbetet ger en del av resultatet, då flera medborgare har återkopplat att de sett eller hört talas om den nationella trafikveckan.

”Mycket stolt”

– Jag är mycket stolt över de medarbetare som varit i tjänst denna vecka, då de trots ett knepigt väder och många andra uppdrag, genomfört så många kontroller som de gjort. Ingen särskild resurs var uttagen för att hålla kontrollerna, utan detta är genomfört av poliserna i yttre tjänst, i vår linjeverksamhet, säger Pontus Robrandt.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
29
+1
0
+1
0
+1
1
+1
2
+1
0
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS