Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Polisen varnar för sommardäck på vinterväglag

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

“Har du redan hunnit byta till sommardäck? Då ska du låta bilen stå om vinterväglag råder.”

Det skriver polisen i ett inlägg på sina sociala kanaler.

Med anledning av kallare temperaturer och snö i delar av landet går polisen går ut och påminner bilförare om vilka regler som gäller för sommardäck på vinterväglag. Definitionen av vinterväglag lyder som följande enligt polisens hemsida: “Det råder vinterväglag om det är snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägbanan eller vägrenen.”

“Att ge sig ut på vägarna med sommardäck när det är vinterväglag ökar inte bara risken för olyckor i trafiken, det är dessutom ett lagbrott. Om det sker en olycka där en förare kört med sommardäck riskerar denne att få böter på 1 200 kronor men det kan också innebära att man blir misstänkt för vårdslöshet i trafik. Det kan även ge en nedsatt försäkringsersättning.” skriver polisen.

FAKTA / VINTER- & SOMMARDÄCK

Mellan 1 december och 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag. Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april – 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS