Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Popsensationen LIAMOO om karriären, drömmarna och favoritlåten: “Bieber har inspirerat mig på många sätt”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MUSIK & KONSERT

Nu på lördag är det dags för årets upplaga av Tolvskillingsmarken i Oskarshamn. Tvådagarsfesten avslutas som vanligt med en konsert. I år är det popsensationen LIAMOO som står på scenen. ON fick en intervju med artisten och låtskrivaren som är aktuell med Baby Dragon Tour.

Den årliga folkfesten, som inleddes redan vid lunchtid på fredagen av evenemangets projektledare Nicole Sandoval, bjuder på en hel del nyheter bland annat en matmarknad där mästerkocken Lucas Eriksson kommer att hålla till samt ett aktivitetsområde ersätter tivolit som brukar hålla till på Stora torget.

Lördagen den 25 maj är det marknadsgeneralen Johan Erlandsson som tar täten i invigningståget klockan 10 och under dagen blir det bland annat framträdande av Mamma Mu och kråkan. Festen avslutas med en konsert med popsensationen LIAMOO som är aktuell med Baby Dragon Tour.

Slog igenom i Idol

Artisten, låtskrivaren och producenten LIAMOO har gjort en imponerande musikalisk resa. LIAMOO, eller Liam Cacatian Thomassen som han egentligen heter, slog igenom som 19-åring när han vann Idol 2016. Hans debutsingel, “Playing With Fire”, klättrade snabbt på listorna och har sedan dess samlat på sig över 8 miljoner streams på Spotify.

Sedan dess har släppt en uppsjö av musik och även samarbetat med flera begåvade artister och låtskrivare. Han har åkt land och rike runt med sina framgångsrika turnéer och fått över 200 miljoner streams på Spotify.

Visionen får liv

2018 gjorde han debut i Melodifestivalen och har sedan dess varit med flera gånger som artist men även som låtskrivare. Året har börjat starkt och i våras stod han åter på Melloscenen på hemmaarenan i Göteborg med sitt bidrag “Dragon” skriven av Anderz Wrethov, Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Julie “Kill J” Aagaard och LIAMOO själv.

Jag förstår att det varit en intensiv vår med Melodifestivalen där det slutligen blev en femteplats. Det var fjärde gången du medverkade. Var är det bästa med Mello?

– Det bästa med Mello är att man kan skapa en hel vision runt en låt, ett helt nummer! Låten är bara en del av en framhävd vision men med koreografi, outfit, ljus, publik, introduktion med mer så får man chansen att verkligen presentera en låt så som man i sitt huvud ser det!, säger LIAMOO som gick direkt till final med sitt bidrag “Dragon” i den andra deltävlingen.

LIAMOO
Publiken gillade LIAMOOs eldiga uppträdande till bidraget Dragon. Bidraget gick direkt till final och slutade på en femteplats i finalen. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Bieber är en inspirationskälla

Du har beskrivit din musik som en blandning av pop, soul och R&B. Vilka artister har inspirerat dig mest under din musikaliska resa? 

– Justin Bieber har inspirerat mig på många sätt sångmässigt. Sen är det klart att jag suger åt mig all möjlig knowledge från alla olika artister och genrer för att bredda min kunskap och mitt artisteri!, säger LIAMOO.

Vad är det viktigaste för dig i livet förutom musiken? Vad gillar du att göra på din fritid?

– Umgås med familj, Spela tv-spel med vännerna och även skapa musik som inte släpps utan bara skapas för skojs skull för att träna på skapandet!, säger LIAMOO.

Du har ju gjort en musikresa i Idol och fick ditt genombrott efter din medverkan. Vad är ditt bästa tips till unga personer som drömmer om en karriär i musikbranschen?

– Ge aldrig upp! Om inte en väg funkar så kommer en annan funka. Men jag tipsar verkligen om Idol. Det är den bästa musikskolan man kan vara med om, säger LIAMOO.

“Justin Bieber har inspirerat mig på många sätt sångmässigt.”

LIAMOO

Drömmer om en listetta

Du har samarbetat med flera framgångsrika svenska artister. Vilka andra artister och låtskrivare drömmer du om att jobba med?

– Jag skulle verkligen vilja jobba med Alan Walker, Max Martin, Martin Garrix, Justin Bieber med flera. Finns många jag skulle vilja jobba med. Men inom Sverige så skulle jag säga Victor Leksell eller Benjamin Ingrosso, säger LIAMOO.

Vad är dina framtidsplaner för din musik? Har du några drömmar du vill förverkliga?

– Jag vill släppa mer musik. Mer ofta. Mitt rekord streamingmässigt är cirka 140 miljoner och jag skulle vilja slå det rekordet med en ny låt. Sen har jag aldrig fått en listetta. Det vill jag ha!, säger LIAMOO.

Rekordlåten som LIAMOO syftar på som snart nått 140 miljoner streams på Spotify är “Forever Young” där han sjunger ihop med DJ:n John De Sohn. Andra låtar på repertoaren är “Hold You” med Hanna Ferm, “Bluffin” och nya singeln “Love On Repeat” med Lucas Estrada.

“Jag skulle verkligen vilja jobba med Alan Walker, Max Martin, Martin Garrix, Justin Bieber med flera.”

LIAMOO

Spelar på Tolvskillingsmarken

Jag läste att du ska bli tvåbarnspappa i sommar. Vad är det bästa med att bli pappa? Hur det påverkat din resa som artist?

– Att bli pappa överhuvudtaget har gjort mig säkrare inom allt. Jag prioriterar bara det som verkligen spelar någon roll. Allt onödigt tänker man inte ens på längre, säger LIAMOO.

På lördag den 25 maj kommer du till Oskarshamn för att spela på Tolvskillingsmarken. Vilka låtar kan fansen se fram emot att få höra?

– Alla låtar dom förväntar sig plus fler!!, säger LIAMOO som också avslöjar att “Dragon” är hans egen favoritlåt.

Har du något rolig eller oväntad koppling till Oskarshamn själv som du vill dela med publiken?

– Inte än! Men hoppas på att vi ska kunna skapa den nu!, avslutar LIAMOO som ser fram emot spelningen på Lilla torget under Tolvskillingsmarken nu på lördag klockan 16 på stora scenen.

I sommar gör LIAMOO flera spelningar i Småland. Bland annat så spelar han i Vetlanda den 7 juli, Gränna den 12 juli, Västervik den 19 juli och Borgholm den 1 augusti.

Liamoo
Foto: Anna-Lena Ahlström, annalenaahlstrom.se

FAKTA / LIAMOO

Namn: Liam Cacatian Thomassen

Född: 10 september 1997

Familj: Tjej, dotter och en på G

Bor: Göteborg

Äter helst: Mat före sötsaker

Dricker helst: Vatten

Kan inte leva utan: Musik

Favoritlåt av dina egna: Dragon 

Foto: Anna-Lena Ahlström, annalenaahlstrom.se

+1
0
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS