Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Populär camping på Öland blir självförsörjande på el: “Fantastiskt att vi är igång”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KALMAR LÄN

På fredagen driftsatte Svea Solar och Böda Sand en ny solpark på en av Sveriges mest välbesökta campingplatser. Öland är dessutom en av Sveriges mest solsäkra platser och solparken väntas bli en lönsam investering.

Solparken ska producera 2 300 MWh årligen, en produktion som innebär att Böda Sand blir självförsörjande på el och tar nästa steg mot en hållbar turism.

– Det är alltid kul att driftsätta en solpark, men lite extra kul när det är en solpark på en speciell plats som denna. Vi ser fram emot att bidra till en mer hållbar semesterort och dessutom ta ett stort kliv mot att göra Böda Sand mer självförsörjande på el, säger Magnus Bergqvist, försäljningschef för solparker på Svea Solar.  

Hållbar energi

Efter rekordhöga elpriser under 2022 tog Böda Sand beslut att bygga en solpark. Svea Solar fick uppdraget att designa, optimera och bygga solparken. Solparken är på 2MW och väntas producera a 2 300 MWh årligen. Den nya solparken innebär att Böda Sand blir självförsörjande på el.  

– Fantastiskt att vi är igång. Det känns bra att kunna bidra till en mer hållbar energi och upplevelse. Våra gäster ska känna sig trygga med att bara genom att valt att semestra hos oss har man gjort ett bra och hållbart val, säger Anna Barkevall, vd på Böda Sand.  

Marken under solparken kommer hanteras som en slåtteräng och skuggan från panelerna väntas gynna både bin och växtlighet. Solparken hade byggstart i slutet av förra året och driftsattes på fredagen den 17 maj.

Foto: Svea Solar

+1
34
+1
5
+1
2
+1
11
+1
7
+1
4
+1
9

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS