Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Populära fritidsaktiviteten Hittaut lanseras på flera orter under årets säsong

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Hittaut är en populär friskvårdaktivitet som orienteringsklubben SOK Viljan har anordnat framgångsrikt under ett flertal år. Lördag den 4 maj drar SOK Viljan i gång den åttonde säsongen av Hittaut som i år bjuder på några nyheter.

Under sju säsonger har orienteringsklubben SOK Viljan anordnat den populära och framgångsrika friskvårdsaktiviteten Hittaut. Under förra året deltog cirka 1 400 personer som besökte drygt 47 000 checkpoints. Närmare 200 personer lyckades hinna med de 100 checkpointsen under säsongen.

Större område

Lördag den 4 maj drar årets Hittaut-säsong i gång under det nya namnet Hittaut Smålandskusten vilket kan kopplas till O-Ringen Smålandskusten som arrangeras i Döderhultsdalen under vecka 30.

En annan nyhet för i år är att SOK Viljan samarbetar med orienteringsklubbarna Ålems OK och Berga SOK vilket innebär att det kommer att placeras checkpoints i ett större område.

”Checkpoints kommer att finnas i västra delen av Oskarshamn, Påskallavik, Bockara, Mönsterås och Aboda Klint”, skriver arrangören på sin hemsida där det också framgår att Hittaut Smålandskusten kommer att pågå till och med den 29 september och som vanligt så kommer vinster att lottas ut bland deltagarna.

Så funkar Hittaut

Hittaut är en gratis friskvårdsaktivitet som går ut på att du med hjälp av karta, på papper eller i en app i mobilen, ska finna checkpoints. Det finns checkpoints i fyra olika svårighetsnivåer och de är placerade i stadsmiljö, parker, bostadsområden och tätortsnära skogar.

”Hittaut är tillgängligt dygnet runt under sommarhalvåret så du kan ge dig ut när det passar dig. Du kan delta på egen hand eller tillsammans med andra. Välj om du vill gå, springa, cykla eller ta dig fram på annat sätt”, skriver SOK Viljan på hemsidan för Hittaut Smålandskusten.

Familj som deltar i Hittaut
Hittaut är en perfekt fritidsaktivitet som passar för alla åldrar. Fotograf: Christian Olars, Aktivt familjeliv

Foto: Peter A Rosén

+1
12
+1
2
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS