Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Premiärseger för IFK Oskarshamn

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Målilla GoIF blev rejält tillbakatryckta i 90 minuter.

Men IFK Oskarshamn behövde nästan en timma på sig för att få hål på gästerna.

– Spelmässigt var vi bra i första halvlek, men målmässigt var vi inte alls bra, sa tränaren Eric Persson.

Att IFKO vann matchen med 3-1 (0-0) var helt i sin ordning.

– Det tycker jag absolut. Vi gjorde en bra match, pressade på bra och kom runt på kanterna. Men det är inte helt enkelt att skapa lägen på lag som backar hem som Målilla gjorde. De har bra mittbackar som tog undan det mesta i luften.

“Hängde inte med”

– Det blev bättre i andra när vi började spela efter marken. Målillas försvar kroknade och hängde inte med. En premiärseger är alltid viktig, sa en nöjd Eric Persson.

– Vi kommer förmodligen att få möta flera lag som tvingas backa hem och vi behöver träna mer på den sista tredjedelen, skapa chanser och göra mål även när det är mycket folk i straffområdet.

Även Målillas tränare, Patrik Gunnarsson, var hyfsat nöjd med matchen.

– IFKO har ju många bra spelare som spelat både i ettan, tvåan och trean. Vi har ingen som spelat i en förbundsserie.

“Tvingades backa hem”

– Vi tvingades att backa hem, men det är inte det spelet vi vill spela. Jag tycker att målvakten och vår backlinje gjorde ett mycket bra jobb idag. Framåt hade vi några kontringschanser, både i första och andra, som lika gärna kunde ha blivit mål. Sedan är det väl frågan om inte både Mattias Rehn och Fredrik Lind skulle haft rött kort. Mattias delade ut en full glidtackling i första, mitt framför vår avbytarbänk. Jag såg på Mattias att han var beredd på att få se det röda kortet och jag tror inte han hade klagat speciellt mycket, sa Gunnarsson.

Rehn fick gult kort.

Allvarlig skada

– I första minuten i andra stämplade Fredrik Lind Marcus Skoog men fick bara gult kort. Risken är stor att han missar flera matcher, då det tydligen är en allvarlig fotledsskada. Det är billigt med bara gult kort för sådant, sa Patrik Gunnarsson.

– Men sammantaget vann IFKO rättvist. De är ett riktigt bra division 5-lag.

Även om IFKO hade mycket boll och spel på Målillas planhalva i första så skapade hemmalaget få målchanser. Den bästa var ett inlägg och en skarv som Mattias Rehn slängde sig fram på och nickade in – i offsideläge.

Målilla hade en kontring efter en halvtimma där avslutet gick precis utanför stolpen.

Målilla öppnade målkontot

Det var Målilla som öppnade målskyttet. Det var på frisparken från högerkanten, efter Marcus Skoogs stämpling. Mittbacken Daniel Skog drog till en kanonfin vänsterskruv som gick in i bortre krysset.

Ledningen höll bara en minut innan hemmalagets Simon Johansson drev in i straffområdet och drog till med vänstern och in vid bortre stolpen till 1-1.

Och minuten senare sköt Johan Persson ett skott från snäv vinkel från högerkanten. Målillakeepern hann ner men lyckades inte hålla bollen, som rullade över handen. Bollen gick sedan in till 2-1 via ett Mållillaben, och därmed räknas det som ett självmål.

Det var lite av spiken i kistan. IFKO tog över mer och mer och efter 72 minuter rann Kim Borgebäck igenom och la in bollen till 3-1.

Målilla hade en reducerinsgchans med 10 minuter kvar när måltjuven Andreas Lövgren fick bollen centralt, precis utanför straffområdet. Han försökte knorra in den vid den vänstra stolpen men bollen smet utanför.

IFKO:s nästa match är Vimmerbylaget BK Boston borta på måndag. Målilla tar emot Djursdala på onsdag.

TEXT

Conny Blomander

conny@oskarshamns-nytt.se

Simon Johansson gjorde ett av IFK Oskarshamns mål. FOTO: PIERRE STJERNFELDT
IFKO-jubel. FOTO: PIERRE STJERNFELDT
Simon Johansson i en kampsituation. FOTO: PETER A ROSÉN
Knut Gunnarsson och de andra i Målillas backlinje gjorde en mycket bra match på Arena Oskarshamn under torsdagskvällen. FOTO: PETER A ROSÉN
IFK Oskarshamn nådde högst, till sist. FOTO: PETER A ROSÉN
Här har Målilla gjort mål. FOTO: PIERRE STJERNFELDT
2-1 till IFKO. FOTO: PIERRE STJERNFELDT
IFKO-tränaren Eric Persson. FOTO: PIERRE STJERNFELDT
Jubel efter Målillas ledningsmål. FOTO: PIERRE STJERNFELDT
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS