Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Projektbidrag till särskilda satsningar för minskad miljöpåverkan

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

“Idrottsföreningar, hembygdsföreningar, kulturföreningar och andra föreningar kan nu få finansiering för att göra en miljöinsats, antingen för sina medlemmar eller för lokalsamhället där de verkar. Det beslutade regionala utvecklingsnämnden på onsdagen”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

“Engagemang för minskad miljöpåverkan” är benämningen för inriktningen för projektbidrag till särskilda satsningar inför 2025. Inriktningen på projekten varierar mellan åren för att främja olika prioriterade utvecklingsområden i enlighet med den regionala utvecklingsstrategin”, skriver regionen.

“På det här sättet kan föreningar söka projektbidrag till särskilda satsningar för minskad miljöpåverkan. Det kan exempelvis handla om kunskapshöjande insatser för lokalsamhället eller föreningens medlemmar. Sökande förening behöver inte vara knuten till en miljöorganisation, utan det kan även handla om exempelvis en idrottsförening, hembygdsförening eller kulturförening”, skriver regionen.

“Bidrag kan beviljas med upp till 100 procent av projektets externa kostnader, dock högst 100 000 kronor.”

Projektet ska rymmas inom något av följande områden:

  • Natur och biologisk mångfald.
  • Hållbar konsumtion och cirkulär ekonomi.
  • Minskad påverkan på klimatet.

Ansökan är öppen mellan 15 september – 15 november. Ansökan avser insatser som ska genomföras under 2025.

Ja till regional ANDTS-strategi i länet

“Ett Kalmar län fritt från narkotika och dopning, med minskade medicinska och sociala skador orsakade av alkohol, ett minskat tobaks- och nikotinbruk samt minskade skadeverkningar av överdrivet spelande. Det är målet i den nya regionala ANDTS-strategin som regionala utvecklingsnämnden ställde sig bakom. Inriktningen är att flytta fokus från sjukdom och behandling till hälsofrämjande och förebyggande insatser.

Målet är att med den nationella strategin som utgångspunkt jobba utifrån regionala och lokala förutsättningar i Kalmar län. I strategin beskrivs prioriterade områden och vilka aktörer som är centrala inom respektive sektor.

Strategin är en samverkan och har arbetats fram av Länsstyrelsen Kalmar län, länets kommuner, Region Kalmar län, Kommunförbundet Kalmar län och Polismyndigheten”, skriver regionen.

Bild: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS