Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Puckat: Leksandsmålvakten som knockade en IKO-spelare talar ut i Falu-Kuriren – ”Såg rött”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Leksandsmålvakten Mantas Armalis, som knockade IK Oskarshamns Olli Palola med plockhandsken under tisdagskvällens SHL-match i Be-Ge Hockey Center, hyllar IKO-forwarden efter den omskrivna händelsen:

– Trots att Olli blivit sänkt av mig så svarade han på mitt sms när jag hörde av mig till honom. Det var oerhört skönt för mig och den största respekt till honom för det. Skönt också att det gick så pass bra som det gjorde för honom och att det inte blev någon allvarlig skada, säger den ångerfulle burväktaren till Falu-Kuriren.

Det var i slutet av mellanperioden som Olli Palola stod i en närkampssituation med Anton Johansson, back i Leksand, samtidigt som han tryckte upp klubban i magområdet på Mantas Armalis (misstänkt spearing), som blev förbannad och slog till Olli Palola i ansiktet.

Efter en videogranskning fick Leksandsmålvakten matchstraff – men Olli Palola blev inte utvisad. Han fördes i stället till akuten i Oskarshamn – och sedan vidare till Västerviks sjukhus.

”Hjärnskakning”

”Det är en hjärnskakning, men inget värre än så. Jag har pratat med Armalis redan och saken är utagerad, så det är onödigt att kommentera mer än så”, skrev Olli Palola i ett sms till SVT Sport på onsdagen, då han låg kvar på sjukhuset för observation.

På onsdagen fick vi också veta att Mantas Armalis stängs av mellan 28 februari och 7 mars, vilket innebär att han missar fyra SHL-matcher. Han ska dessutom betala 26 875 böteskronor.

”Sjukt olyckligt”

– Hur det startade är väl ganska uppenbart. Jag väger 120 pannor med all utrustning och ändå skickar han mig till andra sidan målgården med sin klubbspets. Sedan ger det mig inte befogenhet att agera som jag gör. Jag ville bara markera mot honom, men det hela slutade sjukt olyckligt. Domarna gjorde inte sitt jobb, jag såg rött. Det är för jävligt att det blev som det blev. Hade jag fått göra om det hade jag stoppat mig själv hundra gånger av hundra, säger Mantas Armalis till Falu-Kuriren.

Han tycker att avstängnings- och bötesstraffet ”känns ganska relevant”.

– Det är en ful aktion från min sida, om än inte oprovocerad, så ändå feg och jag slår en person som inte kan försvara sig, säger Mantas Armalis till Falu-Kuriren.

IKO, som slipar på formen inför det negativa kvalet i mars, möter Malmö på bortais på torsdagskvällen.

Genrebild: Freepik

+1
21
+1
2
+1
1
+1
2
+1
1
+1
2
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS