Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

QX Gaygala 2021: Darin Årets Hbtq och Kronprinsessan Victoria Årets hetero

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

Under söndagen presenterades mottagarna av utmärkelserna från årets QX Gaygala. Artisten Darin och H.K.H Kronprinsessan Victoria är några av pristagarna.

Med anledning av pandemin var den glittriga galan inställd och alla vinnarna presenterades istället på tidningen QX webbplats under söndagseftermiddagen.

Dubbla priser till Darin

Artisten Darin kammade hem priset Årets Hbtq och han fick även priset för Årets låt ”En säng av rosor”.

– ”Det här ett ovärderligt pris för mig. Tack för all kärlek och allt stöd ni visat mig ända sen jag kom ut förra året. Jag är så rörd av den fina responsen jag har fått från så många utav er. Jag visste verkligen inte hur det skulle tas emot, så ert fina välkomnande har betytt väldigt mycket för mig.” skrev Darin i sitt tack.

Kronprinsessan Victoria fick pris

Kronprinsessan Victoria har av QX läsare utsetts till Årets hetero bland annat med anledning av det tal Kronprinsessan höll vid förra årets invigning av Stockholm Pride.

”Jag vet att det bland er läsare finns många eldsjälar som under lång tid oförtrutet kämpat för ett mer öppet och inkluderande samhälle. Till er som gått före, och till er som tar vid, vill jag sända en varm hälsning och ett stort tack.” skrev Kronprinsessan Victoria bland annat i ett längre tack.

Fjorton QX-vinnare

Totalt har fjorton vinnare utsetts. Bland övriga vinnarna finns bland annat Årets film – Min pappa Marianne, Årets Keep Up The Good Work – SHL Pride Week, Årets tv-program – Så mycket bättre, Årets tv-stjärna – Benjamin Ingrosso och Årets scen – Fucking Åmål!

Årets hederspris gick till Jan Hammarlund som i motiveringen lyfts fram som ”en viktig förebild och förkämpe för generationer av homo-bisexuella och transpersoner i hela Norden.”

Foto: Elisabeth Toll, Kungl. Hovstaterna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS