Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Räddningstjänsten: Finsjöbranden under kontroll inom området

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

FINSJÖ

Finsjöbranden sträcker sig alltjämt över cirka 125 hektar.

Den har inte spridit sig vidare under lördagen.

– Vi har den under kontroll inom området. Men det brinner och pyr och vi kommer att bygga system för att komma åt den i natt, säger Daniel Åström, inre befäl vid räddningstjänsten i kommunerna Oskarshamn, Mönsterås och Högsby.

– Vi har fått hjälp av grannlän – vi är resursstarka för närvarande. Både när det gäller enheter och personal. Omkring 60 räddningstjänster har hjälpt till. Storgöteborg, Östra Blekinge och Ljungby – med flera. Vi har dessutom en hjälpstab i Kalmar. Minst 50 personer har jobbat i området – i natt kommer vi att vara ett 20-tal.

”Har kraftsamlat”

– Vi har kraftsamlat och vi ska jobba oss in i området. Vi hoppas på gynnsamma förhållanden – och att det inte börjar blåsa för mycket. Men vi är runt området och vi har goda förutsättningar att hålla det, säger Daniel Åström.

Inga byggnader är hotade.

Ett flertal helikoptrar och vattenbombningsplan från MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) har hjälpt till under dagen – vilket var helt avgörande, med tanke på att det brann på två ställen till under lördagen.

Under kvällen anlände ett 30-tal hemvärnssoldater.

Det rörde sig om en skogsbrand mellan Koverhult och Habbestorp och en mindre brand inne i Mönsterås, bakom Coop. Dessa bränder är släckta.

– Koverhult/Habbestorp har vi lämnat över till markägaren, säger Daniel Åström.

Räddningstjänsten kämpar hårt för att släcka skogsbranden
Branden är cirka 3 km lång och mer än 500 meter bred. Grafik: Krissamverkan i Kalmar län

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS