Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

RÅDET: Duscha innan helgen – två kärnkraftverk går på halvfart, räkna därför med höga elpriser

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

I en intervju med Sveriges Radio P4 Kalmar kommer Per-Martin Carlsson, marknadschef på Kalmar Energi, med rådet att det är en god idé att duscha innan helgen – elpriserna blir nämligen betydligt högre när kärnkraftverken i Oskarshamn och Forsmark går på halvfart, konstaterar han.

– Det är väldigt olyckligt – det är kallt och behovet av el är stort, det kommer säkerligen att märkas på priserna. Du kan, exempelvis, välja när du ska duscha – och elda om du har en kamin, säger Per-Martin Carlsson till Sveriges Radio P4 Kalmar.

60 procent

Vi har tidigare berättat att Oskarshamns kärnkraftverk drar ned elproduktionen till omkring 60 procent från fredag morgon, på grund av ett obligatoriskt ventilprov som tidigarelades några veckor, då man ändå var tvungen att se över en annan komponent på turbinanläggningen.

Arbetet ska pågå under fyra dygn, enligt beräkningarna.

O3:an har landets högsta effekt, normalt sett – den reducerade effekten lär därför driva upp elpriset, med tanke på att en av reaktorerna på Forsmarks kärnkraftverk går på halvfart sedan tidigare.

Genrebild: Freepik

+1
3
+1
0
+1
0
+1
9
+1
2
+1
2
+1
49

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS