Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

RBK/IFKO-damerna stod upp bra mot serieledarna

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

FOTBOLL
Div 2 Ö Götaland dam

Rödsle BK/IFK Oskarshamn – Emmaboda IS 1-6 (0-4)

Mål RBK/IFKO: Meja Stenberg


Rödsle BK/IFK Oskarshamn förlorade med 1-6 (0-4) mot serieledande Emmaboda hemma på Fredriksberg.
-De är det bästa laget vi mött, men siffrorna är lite för stora sett till hur matchen såg ut, säger RBK/IFKO-tränaren Maria Boman.

Gästande Emmaboda är ett tungt lag att möta men RBK/IFKO-tjejerna stod upp bra. Trots det stod det hela 4-0 till serieledarna i paus.
-Vi ger dem verkligen en match, det låter kanske lite konstigt när det står 4-0 i paus, men två av målen var straffar och ett var en riktigt bjudning, säger Maria Boman.
-Det var lite frustrerande att det rann iväg. Det är dessutom så att Emmaboda egentligen är bättre i den andra halvleken – och den vinner de med 2-1…

Emmaboda gjorde 5-0 i början av andra halvlek, men hemmalaget visade moral och Meja Stenberg reducerade till 1-5. Slutresultatet skrevs till Emmabodaseger med 6-1.
-Tjejerna ska ha en stor eloge för att de verkligen kämpar hela matchen och det var roligt att vi fick se att det går att göra mål på dem också, säger Maria Boman.
Maria Boman vill, förutom lagmoralen, berömma en debutant; Tove Carlberg, född 2005 spelade hela matchen och var mycket duktig.

Återväxten finns och sammanslagningen RBK/IFKO kommer att bli utvecklas med tiden. Frågan är dock vilken serie detta kommer att ske i nästa säsong. Just nu ligger RBK/IFKO en poäng före Kalmar Södra som ligger på nedflyttningsplats. Lagen möts i sista omgången.
Kalmar Södra har en match mindre spelad när detta skrivs. Om Kalmar Södra förlorar räcker det med en poäng kommande vecka för RBK/IFKO för att spela kvar i division två.
-Hur det än är så har vi allt i egna händer och ska fixa kontraktet, avslutar Maria Boman.

TEXT & ARKIVFOTO

THOMAS WENNERKLINT

thomas@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS