Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Rebecka Englund (KD): ”Våra små barn behöver maxtak för antal barn per barngrupp!”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

DEBATTARTIKEL

Kristdemokraterna i Oskarshamns kommun kräver att det sätts ett maxtak på barngrupperna i Oskarshamns förskolor, och detta är vårt särskilda yrkande vid budgetfullmäktige nu på måndag.

Enligt Skolverkets riktlinjer bör barngrupperna för ett- till treåringar inte vara större än 12 barn, och för äldre barn är rekommendationen max 15 barn per grupp.

Trenden går åt fel håll

En nyligen publicerad rapport från Sveriges lärare visar att 55 procent av alla åldersindelade grupper var större än de rekommenderade gränserna under 2022, vilket motsvarar nästan 10 000 barngrupper i landet – trenden går åt fel håll.

Detta är en markant ökning jämfört med året innan, då andelen var 48 procent.

”Forskning stödjer ett maxtak: mindre grupper främjar effektiv inlärning och möjliggör mer individanpassad undervisning”

Rebecka Englund (KD)

Forskning stödjer ett maxtak: mindre grupper främjar effektiv inlärning och möjliggör mer individanpassad undervisning.

Ett tydligt maxtak för antalet barn i varje barngrupp skapar förutsättningar för pedagoger att ge varje barn den tid och uppmärksamhet den behöver.

Detta är inte bara en investering i utbildningen utan också en förebyggande åtgärd för psykisk ohälsa.

För att möta dessa utmaningar föreslår Kristdemokraterna i Oskarshamn införandet av ett maxtak för antalet barn i varje barngrupp inom förskolorna i Oskarshamns kommun.

Tryggare miljö

Detta kommer att säkerställa att varje barn får den uppmärksamhet det förtjänar och skapa en tryggare miljö där barnen kan blomstra och utvecklas individuellt.

Genom att sätta ett maxtak för antalet barn i varje barngrupp visar vi att vi är engagerade i våra barns framtid och att vi prioriterar deras trygghet och individuella behov.

”Det är dags att agera för våra barns bästa”

Rebecka Englund (KD)

Det är dags att säkerställa att varje barn i Oskarshamns kommun har tillgång till en förskolemiljö som är trygg, stödjande och individanpassad.

Genom att införa ett tydligt maxtak för antalet barn i varje barngrupp investerar vi i våra barns framtid och skapar en grund för en stark och hållbar samhällsutveckling.

Det är dags att agera för våra barns bästa och göra Oskarshamns förskolor till en förebild för kvalitets- och individanpassat lärande.

Rebecka Englund (KD)

Vice gruppledare, fullmäktige Oskarshamn

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
6
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS