Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

RECEPT: Frisk och somrig fläderblomssaft

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SOMMARRECEPT

Under hela sommaren kommer vi att presentera härliga recept varje vecka i ett samarbete med Johanna Morina som driver JM’s Cakes i Oskarshamn. Baka och njut av något gott!

Nu är årets skörd klar så vi kan dricka fläderblomsaft här hemma igen! Denna saft lärde mig min farmor att göra då den har alltid varit uppskattad under min barndom, och nu för mina barn. 

Fläderblomssaft

Här kommer receptet (ger ca 5 liter saft):

  • 50 st blommor
  • 3-4 citroner
  • 2 kg socker
  • 50g citronsyra 

Plocka blommorna när klasarna har slagit ut ordentligt. Skaka gärna av dom från pollen. Lägg blommorna i ett kallt bad några minuter. Under tiden koka upp vattnet. Lägg sedan blommorna i en stor bunke. Skölj citronerna och skiva ner dom i bunken. Lägg i socker och citronsyra. Häll över det kokande vattnet i bunken och rör om väl.

Låt stå svalt, helst i matkällare, 4-5 dagar.

Rör om saften varje dag. 

Sila sedan av den till en annan stor bunke eller hink. Jag brukar ta en kökshandduk och ett durkslag. Sen är det bara att hälla över saften i rena flaskor. Då detta ger ca 5 liter saft kan det vara bra att tänka på att man kan frysa in flaskorna.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS