RECEPT: Smarrig banoffeepaj som passar för alla tillfällen

RECEPT: Smarrig banoffeepaj som passar för alla tillfällen

2021-08-07 Av av JM's Cakes

SOMMARRECEPT

Under hela sommaren kommer vi att presentera härliga recept varje vecka i ett samarbete med Johanna Morina som driver JM’s Cakes i Oskarshamn. Baka och njut av något gott!

Denna paj är så lätt och god att göra! Min svägerska bjöd oss på denna för längesen och alla uppskattade den. Det går utmärkt att byta ut bananerna mot till exempel jordgubbar.

Banoffeepaj

Ingredienser

• 14 digestivekex (ca 2/3 paket)
• 100 g smör
• 1 burk karamelliserad mjölk (ca 400 g)
• 3 bananer
• 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Mixa kexen i en matberedare.
  2. Smält smöret och blanda med kak smulorna. Häll ut blandningen i en valfri form, ca 20-25cm i diameter.
  3. Låt formen stå i kylen att stelna ca 20 min.
  4. Bred ut karamelliserad mjölk över hela bottnen och lägg skivade bananer ovanpå.
  5. Vispa grädden fluffig och bred ut på kakan.
  6. Klar och färdig att avnjutas!
Dela gärna artikeln: