Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

RECEPT: Smarrig banoffeepaj som passar för alla tillfällen

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SOMMARRECEPT

Under hela sommaren kommer vi att presentera härliga recept varje vecka i ett samarbete med Johanna Morina som driver JM’s Cakes i Oskarshamn. Baka och njut av något gott!

Denna paj är så lätt och god att göra! Min svägerska bjöd oss på denna för längesen och alla uppskattade den. Det går utmärkt att byta ut bananerna mot till exempel jordgubbar.

Banoffeepaj

Ingredienser

• 14 digestivekex (ca 2/3 paket)
• 100 g smör
• 1 burk karamelliserad mjölk (ca 400 g)
• 3 bananer
• 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Mixa kexen i en matberedare.
  2. Smält smöret och blanda med kak smulorna. Häll ut blandningen i en valfri form, ca 20-25cm i diameter.
  3. Låt formen stå i kylen att stelna ca 20 min.
  4. Bred ut karamelliserad mjölk över hela bottnen och lägg skivade bananer ovanpå.
  5. Vispa grädden fluffig och bred ut på kakan.
  6. Klar och färdig att avnjutas!
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS