Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

RECEPT: Sommarbakelser till skolavslutningen

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SOMMARRECEPT

Under hela sommaren kommer vi att presentera härliga recept varje vecka i ett samarbete med Johanna Morina som driver JM’s Cakes i Oskarshamn. Baka och njut av något gott!

Dessa bakelser tycker jag skriker sommarlov och skolavslutning! De är enkla att göra och du kan förbereda dem redan dagen innan. Vänta dock till samma dag med att garnera bakelserna. Min mamma gjorde alltid såna här bakelser, särskilt på sommaren. Men då med nektariner. Du kan byta ut bären mot vad du gillar.

Sommarbakelser 10-12 bitar

Tårtbotten

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • + 0,5 dl strösocker till att strö på efter ugnen

Garnering

  • 500 gr jordgubbar
  • 5dl vispgrädde 40%
  • Jordgubbschoklad (finns på Lidl)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär jordgubbarna i mindre bitar och ställ åt sidan. Men spara 6 st som du kan dela på och dekorera bakelserna med senare.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet.
  5. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm. Bred ut smeten jämnt och grädda i nedre delen av ugnen ca 5 minuter.
  6. Strö strösocker över hela tårtbotten och vänd över på ett nytt bakplåtspapper och dra av papperet botten bakats på.
  7. Låt kallna under duk.
  8. Vispa 3 dl av grädden och fördela den över hela rulltårtan, lämna dock ca 2 cm på varje långsida utan grädde. Då blir det lättare när du ska rulla den.
  9. Strö över de hackade jordgubbarna.
  10. Rulla ihop rulltårtan långsida mot långsida, se till att änden hamnar nedåt.
  11. Låt rulltårtan få stelna i kyl ca 30-60 min.
  12. Vispa upp resten av grädden. Skär upp bitar med en vass kniv. Spritsa grädden över bakelserna. Jag har använt mig av Wilton 1M men välsorterade mataffärer säljer spritspåsar med tyllar i.
  13. Dela de hela jordgubbarna och garnera dina bakelser med dom och jordgubbschokladen. Chokladen är inget måste utan du dekorerar med det du tycker om.
  14. Njut av somriga bakelser!
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS