Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Regeringens satsningar ger medvind i bredbandsutbyggnaden

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

I slutet av förra veckan presenterade regeringen ytterligare satsningar bredbandsutbyggnaden på 500 miljoner kronor för nästa år. Det ger en totalsumma på 1,3 miljarder för 2022. Medlemsorganisationen IT&Telekomföretagen ser positivt på investeringarna. Samtidigt står det klart att mer krävs för ett fullt uppkopplat Sverige.

”IT&Telekomföretagen har, tillsammans med många andra aktörer, under en lång tid drivit på för att regeringen ska öka stödmedlen så att alla i hela landet ska kunna få tillgång till snabbt bredband – oavsett var man bor. Genom regeringens besked tas ytterligare steg för att nå målet även om mer behövs”, säger My Bergdahl, näringspolitisk expert på IT&Telekomföretagen.

20 miljarder i statligt stöd krävs

Regeringens egen myndighet, Post- och telestyrelsen PTS, har gjort beräkningar som visar att det behövs 20 miljarder kronor i statligt stöd för att nå målet om snabbt bredband till alla. Branschens aktörer har totalt investerat 70 miljarder kronor i fast bredband 2014-2020 medan regeringen bidragit med 5 miljarder i stöd.

”Människor och företag över hela landet förväntar sig och är helt beroende av tillgången till snabba uppkopplingar. Det har blivit ännu tydligare nu under coronakrisen. Regeringen har lagt förslag om att investera närmare 800 miljarder i transportinfrastrukturen under 2022-2033, men vi saknar den typen av långsiktiga och kraftfulla satsningar på den digitala infrastrukturen och på den digitala omställningen av samhället. Detta behövs för att Sverige ska klara klimatomställningen, konkurrenskraften, jobben och välfärden”, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör, IT&Telekomföretagen.

”Det borde vara uppenbart för alla att vi behöver se till att hela landet kan få tillgång till snabbt bredband. Så jag hoppas och tror att vi kommer att se satsningar på bredband även i andra partiers förslag till nästa års budget”, avslutar My Bergdahl.

Förbundsdirektör Åsa Zetterberg och My Bergdahl, näringspolitisk expert på IT&Telekomföretagen vill att hela landet ska få tillgång till snabbt bredband.

FAKTA / IT&Telekomföretagen

IT&Telekomföretagen är en medlemsorganisation för alla företag inom techsektorn. Tillsammans med våra medlemmar driver och utvecklar vi marknaden för IT och telekom. Organisationen har cirka 1 350 medlemsföretag som tillsammans har närmare 100 000 medarbetare. Det är ett av nio samverkande förbund inom Almega.

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS