Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Region Kalmar län får 166 miljoner kronor

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Enligt Socialdemokraterna får Region Kalmar län 166 miljoner kronor.

Regeringen, som leds av Socialdemokraterna, presenterade på måndagsförmiddagen en satsning på tio miljarder kronor i generella statsbidrag till kommuner och regioner för kommande år, 2021.

För Region Kalmar län innebär det 166 miljoner kronor.

Socialdemokraterna lovar också att Sverige ska byggas om till något bättre framöver.

Det tillskott till landets regioner som presenterades av Annie Lööf (C) och Stefan Löfven (S) på måndagsförmiddagen välkomnas av Christer Jonsson (C), regionråd och ordförande i Beredningen för Hälso- och sjukvård i Region Kalmar län.

”Vårdskuld att ta hand om”

– Under pandemin har annan vård delvis stått på vänt. Det har gjort att vi i vissa verksamheter nu har en ”vårdskuld” att ta hand om, säger Christer Jonsson. Att Centerpartiet och Regeringen nu har kommit överens om det här är ett stort och välkommet steg på vägen.

Sedan i våras har Region Kalmar län genomfört omkring 1500 färre operationer jämfört med förra året. Till det kan läggas att primärvården har ställt betydligt färre remisser till specialistvården än vanligt, vilket signalerar att det finns ett stort vårdbehov som väntar.

”Ett års arbete”

– Sannolikt handlar det om upp till ett års arbete för att komma ikapp med den ordinarie hälso- och sjukvården, säger Christer Jonsson.

Regeringen och Centerpartiet presenterade på måndagen ett paket om sju miljarder kronor till landets regioner. Av de pengarna beräknas Region Kalmar län att få drygt 166 miljoner kronor. Pengar som ska gå till att säkra hälso- och sjukvården i regionen och till arbeta bort ”vårdskulden”.

– Vår tanke är inte att använda pengarna till att hyra in personal, utan att utöka samarbetet mellan våra sjukhus och med våra samarbetsregioner i Sjukvårdsregion Sydost. Under pandemin har nya arbetssätt och vägar etablerats och vi ska fortsätta att använda dem, säger Christer Jonsson.

TEXT

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

GRAFIK

REGION KALMAR LÄN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS