Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Rekordår för besöksnäringen i Oskarshamns kommun: ”Bästa resultatet på 10 år”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMNS KOMMUN

Under onsdagen släppte Statistiska Centralbyrån och Tillväxtverket den fastställda inkvarteringsstatistiken för boendeanläggningar i hela Sverige. För Oskarshamns kommun blev det ett rekordår med 194 065 gästnätter. ”Riktigt kul att fler turister hittat till oss”, säger Johan Sjöstrand, turismsamordnare på Attraktiva Oskarshamn AB.

För Oskarshamns kommun blev det ett rekordår med 194 065 gästnätter. Inkvarteringsstatistiken publiceras årligen för hela Sverige och inkluderar kommersiella boenden av typerna hotell, camping, vandrarhem samt förmedlade privata boenden. Löpande under året släpps preliminära siffror, men idag släpptes den fastställda statistiken som rapporterats in av boendeaktörerna.

Riktigt kul

I Oskarshamns kommun är det hotellen som står för den största andelen gästnätter följt av campingar. I statistiken går det inte att följa utvecklingen för enskilda boendeaktörer.

– Antalet gästnätter vi ser i dagens publicerade statistik visar på det bästa resultatet på 10 år. Riktigt kul att fler turister hittat till oss, säger Johan Sjöstrand, turismsamordnare på Attraktiva Oskarshamn AB.

Populärt resmål

De flesta gästnätterna har varit under klassiska semesterperioden juni till augusti, men ökningen har skett under årets alla månader. Av gästnätterna så är cirka 84% av svenska gäster jämfört med 90% under 2021.

– Ökningen av gästnätterna i kommunen kopplar vi till det fortsatt starka intresset med hemester inom Sverige, där vårt kustläge gör oss till ett populärt resmål. Efter pandemin så har också det internationella resandet ökat igen där många vill uppleva vår härliga natur.

Ändrade resmönster

Pandemins påverkan på gästernas ändrade resmönster har lett till att våra boendeanläggningar fått möjligheten att utforska nya målgrupper där hemester bland annat ingår.

– Under pandemin lockade vi lokalbefolkning till att hemestra hos oss och när restriktionerna under sommaren 2022 lättade så kunde vi utöka målgruppen till svemestrande, vilket gav ett stort genomslag och vi hade en beläggning på 85% meddelar Sofia Ekh, hotellchef Best Western Hotel Corallen.

”Riktigt kul att fler turister hittat till oss”

Johan Sjöstrand, Attraktiva Oskarshamn AB

Foto: Cornelia Höglind/Attraktiva Oskarshamn AB

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS