Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Rekordmånga pensionärer i Oskarshamn och Västervik sökte extrajobb under 2020

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Trots pandemi och restriktioner sökte nästan 10 000 pensionärer extrajobb genom Veteranpoolen under 2020. Aldrig tidigare har antalet sökande varit så högt.
– Jag är glad och positivt överraskad över det enorma intresset, säger Niclas Rehnqvist som tillsammans med Peter Green driver Veteranpoolen i Oskarshamn och Västervik.

Intresset för att kombinera pension och deltidsarbete har stadigt ökat under de senaste åren. För Veteranpoolen, Sveriges största arbetsgivare för pensionärer, var 2020 var inget undantag. Trots pandemin tog man under året emot cirka 9 400 ansökningar från pensionärer som ville fortsätta jobba.

– Det är en ökning med cirka 25 procent jämfört med 2019, och ett nytt rekord med bred marginal, säger Niclas Rehnqvist.

Blir äldre

En studie som tjänstepensionsföretaget Alecta nyligen tagit fram tillsammans SCB visar på samma trend. Idag har var tredje 68-åring inkomst från arbete. Enligt Peter Green finns det flera anledningar till den kraftiga ökningen. Grundläggande är att svenskarna blir allt äldre och friskare, och allt fler vill fortsätta jobba. Det kan även vara ekonomiskt gynnsamt, då jobbskatteavdraget på lönen höjs från det år man fyller 66.

– Jag tror dessutom att bilden av vad det innebär gå i pension är på väg att förändras. Det behöver inte längre vara ett stort och avgörande steg i livet. I stort sett alla våra medarbetare jobbar deltid, och kan då själva bestämma precis hur mycket pensionär de vill vara, säger han.

”Fortsatte att växa”

Trots det stora intresset under året som gick fortsätter Veteranpoolen arbetet med att rekrytera under våren. Just nu söker man framförallt efter pensionärer som vill jobba extra med hemstäd, hantverk och trädgårdsarbete.
– RUT-branschen fortsatte faktiskt att växa under 2020, trots pandemin. Med våren ökar alltid efterfrågan på trygg, erfaren personal drastiskt, och vi rekryterar nu för fullt för att kunna hantera alla beställningar, säger Peter Green.

Fakta: Veteranpoolen
Franchisekedjan Veteranpoolen är etablerad på de flesta orter runt om i landet, från Luleå i norr till Ystad i söder. Med 51 lokalkontor och cirka 8000 pensionärer som är aktiva inom konceptet är Veteranpoolen idag Sveriges största tjänsteföretag med pensionärer som utförare. Veteranpoolen är ett auktoriserat bemanningsföretag genom Almega.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS