Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Revygrupper i hela landet laddar upp inför Revy-SM i början av augusti

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Den 2-5 augusti är det SM i revy i Oskarshamn. Då tävlar ett fyrtiotal revynummer i två semifinaler för att ta sig till den stora finalföreställningen där fjorton nummer redan är direktkvalificerade. Oskarshamnsrevyns bidrag ”Idag är himlen grå” är wildcard i finalen och bidraget ”Naken Attraktion” tävlar i semifinalen.

Revy-SM-tävlingen är öppen för revygrupper som är anslutna till Riksförbundet Lokalrevyer i Sverige, LIS. Revygrupperna tävlar i fem olika klasser: sketch, sång & musik, lokalt nummer, dans & rytm samt monolog.

”Vi är inte bara glada utan vi är också stolta över att ha fått till stånd det här evenemanget,” säger Jan Hardebrant som är projektledare för Revy-SM och medlem i Oskarshamnsrevyn.

Publika föreställningar

Under de tre dagarna i Oskarshamn kommer de revynummer som kvalificerat sig till semifinaler att göra upp i två olika semifinalsföreställningar. Därefter avgör en jury vilka nummer som avancerar från semifinal till final. Under fredagen genomförs två publika föreställningar med alla tävlingsbidragen i finalen. Allmänheten kan köpa biljetter till de publika föreställningarna. Biljetter köps via Internet eller hos lokala återförsäljare.

Revy-SM avslutas på lördagen med en sista finalföreställning där de bästa numren koras av en jury bestående slumpvis valda delegater (icke tävlande i den aktuella klassen) samt en juryordförande ur LIS:s styrelse.

FAKTA / FINALEN I REVY-SM

Ett 40-tal revynummer i semifinalen för att ta sig vidare till final där fjorton revynummer redan är uttagna.

Alla uttagna revynummer hittar du här!

Källa: Revy-SM

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS