Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Riksdagen har sagt ja till ny konsumentköplag

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KONSUMENTKÖPLAGEN

På onsdagen sade riksdagen sa ja till regeringens förslag om en ny och modernare konsumentköplag. I den nya lagen gäller även regler om köp av digitalt innehåll och digitala tjänster. Särskilda regler för köp av levande djur införs också.

Idag, onsdag, sade riksdagen ja till regeringens förslag om en ny och modernare konsumentköplag.

“Förutom köp av varor innehåller den nya lagen även regler om köp av digitalt innehåll och digitala tjänster. Den nya lagen innebär bland annat att tiden för säljarens ansvar att bevisa att ett fel inte fanns vid köpet förlängs från sex månader till två år. En annan ny bestämmelse är att den som tillhandahåller digitalt innehåll blir skyldig att göra säkerhetsuppdateringar och andra nödvändiga uppdateringar under viss tid.” skriver Sveriges riksdag i ett pressmeddelande.

Levande djur

I konsumentköplagen införs också vissa särskilda regler för konsumentköp av levande djur. Riksdagen riktade här en uppmaning, ett tillkännagivande, till regeringen om att köp av dyrare djur inte ska omfattas av konsumentköplagen.

Den nya lagen innebär att svenska regler anpassas till EU-regler på området.

Lagen börjar gälla den 1 maj 2022.

Foto: Svensk Handel

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS