Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Riktnumret 0491 är ett minne blott: Nu har Oskarshamns kommun bytt telefonnummer

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”I helgen har Oskarshamns kommun och kommunala bolag bytt telefonnummer från dagens 0491-nummer till telefonnummer som börjar med 010”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Det är för att vara robusta inför framtiden och för att enklare kunna samarbeta mellan länets kommuner och regionen, säger Ellinor Roos, telefonisamordnare och chef på servicecenter.

Att bytet skulle göras har varit bestämt länge, redan 2020 beslutade den så kallade KLROK-samverkan att kommunerna skulle byta till 010-nummer. Förutom organisationen Oskarshamns kommun får också följande kommunala bolag nya telefonnummer:

  • Oskarshamn Energi
  • Byggebo
  • Smålandshamnar

I en övergångsperiod kommer 0491-numren ha en uppläst information som hjälper den som ringer genom att berätta rätt nytt nummer. I de flesta fall är det kommunens huvudnummer som läses upp, alltså 010-35 60 000.

”En väg in”

– Numret till servicecenter till exempel kommer ha en hänvisning längre än enskilda medarbetares anknytningar. Det handlar om ett halvår för vissa nummer och två år för andra, säger Ellinor Roos.

”Precis som tidigare fortsätter kommunen att arbeta med ”En väg in”, det vill säga att servicecenter ska vara den naturliga första kontakten för den som har frågor till kommunen och där du snabbt ska kunna få hjälp med ditt ärende. Servicecenter kan koppla till enskilda medarbetare men lämnar inte ut någons direktnummer”, skriver kommunen.

”Bytet har gjorts under helgen och arbetet flöt på över förväntan. Kalmar, Torsås och Emmaboda kommuner bytte i våras. Övriga kommuner i länet, förutom Nybro och Borgholm, har bytt nu i november. Även Region Kalmar län går över till 010 efter årsskiftet”, skriver kommunen.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
4
+1
0
+1
0
+1
2
+1
7
+1
2
+1
22

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS