Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Robin Hanzl (M) berättar: Samhällsbyggnadsnämndens stipendium går till…

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SULEGÅNG

Sulegång Kultur- och Naturcenter får samhällsbyggnadsnämndens stipendium, för år 2024, inom kategorierna mat, miljö och byggande.

Det berättar nämndens ordförande Robin Hanzl (M).

Här är motiveringen:

”För sitt enastående engagemang för att bevara och främja det gamla jordbrukets och den lantliga kulturens arv till framtida generationer tilldelas Sulegångs Kultur- och Naturcentrum samhällsbyggnadsnämndens stipendium år 2024. Genom att kombinera passion, kunskap och innovation spelar Sulegångs Kultur- och Naturcentrum en avgörande roll i att bevara traditionella metoder och tekniker inom jordbruket, samtidigt som man utforskar och främjar hållbara och moderna tillvägagångssätt för att möta det moderna samhällets utmaningar.

Genom sitt arbete har Sulegångs Kultur- och Naturcentrum inte bara bevarat vårt kulturarv utan även inspirerat, förevisat och utbildat barn, unga och vuxna att göra detsamma. Genom att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet har Sulegångs Kultur- och Naturcentrum blivit en levande röst inom bevarandet av lantlig kultur och är en sann förkämpe för att bevara vårt landsbygdsarv och förtjänar erkännande och stöd för sitt värdefulla arbete.”

Priset ligger på 15 000 kronor.

Stipendiet delas ut på Sveriges nationaldag, den 6 juni.

Foto och grafik: Moderaterna

+1
7
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS