Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Rörelsehindrade får bättre möjligheter att äta och handla i centrala Oskarshamn

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

Oskarshamns kommun vill att alla, oavsett rörelseförmåga, ska kunna besöka de centrala delarna av Oskarshamn. Därför justerar man nu tidsbegränsningen av sammanlagt tretton parkeringsplatser för rörelsehindrade till tre timmar.

”Alla, oavsett rörelseförmåga, ska kunna besöka centrum. Därför justeras nu tidsbegränsningen av totalt 13 parkeringsplatser för rörelsehindrade i centrala Oskarshamn”, skriver Oskarshamns kommun på sin hemsida.

Begränsning på tre timmar

Parkeringsplatserna som avses har tidigare inte haft någon tilläggstavla som har begränsat tiden för parkeringen. Detta har lett till att många har använt parkeringsplatserna som boendeparkering. Totalt har tretton parkeringsplatser försetts med tilläggstavlor vilket således medför att parkeringsskiva även gäller på dessa parkeringsplatser.

”För att fler personer med rörelsehinder ska ha möjlighet att besöka centrum för att exempelvis äta och handla, begränsas nu tiden till tre timmar”, skriver Oskarshamns kommun.

Behöver mer tid

Oskarshamns kommun påminner om att rörelsehindrade personer med parkeringstillstånd kan precis som tidigare parkera i tre timmar på en vanlig parkeringsplats som är reglerad med kortare tid än tre timmar.

Anledningen till att rörelsehindrade kan parkera i tre timmar är för att personen ofta behöver längre tid på sig för att exempelvis kunna kliva ur bilen, ta ut rullator, utföra sina ärenden och så vidare. Fortsatt gäller också att personen kan parkera 24 timmar på en vanlig parkeringsplats som är reglerad med längre tid än tre timmar.

Foto: Oskarshamns kommun

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS