Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

S, C och V efter nytt besök på Oskarshamns sjukhus: ”Viktig del av vårt sjukvårdssystem”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

SCV-majoriteten i Region Kalmar län försätter sin årliga verksamhetsbesöksturné. På måndagen besökte regionråden Oskarshamns sjukhus för andra gången i år.

De tre partierna – Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet – berättar om detta i ett pressmeddelande.

”Under hela året görs återkommande verksamhetsbesök – men mellan januari och mars månad besöker majoriteten flera offentliga, privata och ideella verksamheter runtom i länet, som en del av förarbetet inför kommande regionplan och budget. Vid måndagens besök träffar råden återigen sjukvårdsledningen samt verksamheten på specialistenheten, ortopeden och operation.”

”Inte mer än naturligt”

– Det är givande att göra dessa besök. Att vi ges möjligheten att gästa Oskarshamns sjukhus mer än en gång under denna turné känns inte mer än naturligt. Det är en viktig del av vårt regionanala sjukvårdssystem och det kräver att vi lyssnar på verksamheten, säger Mattias Adolfson (S) ordförande för regionstyrelsens hälso- och sjukvårdsberedning.

”Besöket på sjukhuset är inte det första besöket råden gör under våren. Besök har gjorts på bland annat eHealth Arena, Vidas sågverk utanför Orrefors, SOS Alarm och de andra sjukhusen i länet”, konstaterar S, C och V.

”Underlättar för oss”

– Vi kommer fortsatt behöva ha ett fokus på vården i kommande budgetprocess. Regeringens ansvarslösa sjukvårdspolitik kräver att vi som region gör vårt för att vården ska utvecklas, säger Emmy Ahlstedt (C), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

– Dessa besök är några av de bästa tillfällena vi har för att direkt få intryck från verksamheterna själva. Att lyssna på medarbetare underlättar för oss när vi i höst behöver göra de prioriteringar som krävs, säger Lena Granath (V), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

Med på besöket var regionråden Lena Granath (V), Mattias Adolfson (S), Peter Wretlund (S) och Emmy Ahlstedt (C).

Mattias Adolfson (S), Emmy Ahlstedt (C) och Lena Granath (V). Foto: SCV-majoriteten i Region Kalmar län
Mattias Adolfson (S), Emmy Ahlstedt (C) och Lena Granath (V). Foto: SCV-majoriteten i Region Kalmar län
Ansiktsbild på Peter Wretlund (S), ordförande i Smålandshamnar AB
Peter Wretlund (S). Foto: Peter A Rosén
+1
0
+1
0
+1
0
+1
10
+1
1
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS