Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så anpassas Oskarshamns kommuns verksamheter till de hårdare restriktionerna

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Coronavirusets spridning har inte saktat in, under förra veckan noterades en ny topp av bekräftade fall i Kalmar län. Samtidigt har regeringen infört nya, hårdare restriktioner fram till 24 januari. I och med detta görs ett antal anpassningar av Oskarshamns kommuns verksamheter.

För kulturverksamheten

Bibliotek
Oskarshamns stadsbibliotek och folkbibliotekfilialer är stängda. Kulturbussens turer är inställda.

Museer och konsthallar
Döderhultarmuseet, Sjöfartsmuseet och Oskarshamns konsthall är stängda.

Kulturskolan
Där det fungerar fortsätter verksamheten digitalt. En del individuell undervisning kan fortsätta för barn födda 2005 eller senare.

Detta gäller från 18 december till och med 24 januari.

För fritidsverksamheten

Idrottsanläggningar

Alla kommunens inomhusanläggningar för idrott stängs från tisdag den 22 december för idrottsverksamhet, såväl föreningsdriven som för allmänheten. Tidigare undantag för barn och ungdomar födda 2005 eller senare, gäller alltså inte längre.

Kommunens utomhusanläggningar som motionsspår, konstgräsplaner, utegym och löparbana är fortsatt öppna för föreningslivet och allmänheten. Föreningar och privatpersoner ska följa de allmänna råden och undvika trängsel. Omklädningsrum är stängda.

Om föreningar ska träna eller inte utomhus avgör varje förening själv. Vissa specialidrottsförbund har gått ut med särskilda riktlinjer och vi förväntar oss att föreningarna följer sitt förbunds riktlinjer.

Simhallen

Simhallen är stängd. Omklädningsrummen i simhallen är stängda för kunder till gymmet.

Motionsgården i Havslätt

Motionsgården i Havslätt är stängd.

Fritidsgårdar

Fritidsgårdarnas lokaler är stängda. Verksamheten ställer om och anpassar för ungdomar födda 2005 och senare. Den verksamhet som erbjuds sker utomhus, i mindre grupper och under begränsade tider. Fritidsgårdarna fortsätter att hålla öppet under dagtid när det är skolundervisning, under förutsättning att skolorna inte ställer om till distansundervisning.

Konstfrusna  bandybanan

Konstfrusna  bandybanan på Arena Oskarshamn spolas inte upp under perioden fram till 24 januari. Beslutet kan omprövas om nya råd kommer från Folkhälsomyndigheten som innebär att matchspel tillåts för seniorer.

Anpassningar i fritids verksamhet gäller från 22 december och till och med 24 januari och ersätter det tidigare beslutet från 11 december.

Gymnasium och vuxenutbildning

Från och med 7 januari till och med 24 januari 2021 ska all utbildning och undervisning på Oscarsgymnasiet inom gymnasieskolan ske genom distans- och/eller fjärrundervisning. Vi gör undantag för praktiska moment som inte kan skjutas upp och elever som i övrigt är sårbara vid distansundervisning. Gymnasiesärskolan omfattas inte.

Också undervisning på Oscarsgymnasiet inom kommunala vuxenutbildningen ska under samma period göras genom distans- och/eller fjärrundervisning. Här görs undantag för utbildning och undervisning inom Kurs A Svenska för invandrare, Komvux som särskild utbildning och Yrkesvux.

Grundskola och förskola

Sedan tidigare finns ett beslut för förskola och skola att hämtning och lämning görs utomhus, att vi inte tar emot besök i eller hyr ut dessa lokaler.

Det är också beslutat att barn som har allmän förskola 15 timmar per vecka får gå 08-11 varje dag istället för fem timmar tre dagar per vecka.

Hemarbete för alla som kan

Medarbetare i Oskarshamns kommun som kan arbeta hemma ska göra det, men vi har många medarbetare som måste vara på sin arbetsplats och ett flertal som av olika anledningar inte kan arbeta hemifrån.

Servicecenter hänvisar till telefon eller e-post

Vi kommer att hålla Servicecenter öppet enligt ordinarie öppettider, vardagar 07.30­-16.30, men vi hänvisar till telefon och e-post i första hand. Vi vädjar till den som har ett ärende att bara besöka oss om det är absolut nödvändigt.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS