Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så bidrar IKO till ett hjärtsäkrare Oskarshamn

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”Vi skickar ut vår hjärtstartare på Alla hjärtans dag”, skriver IK Oskarshamn i ett pressmeddelande.

”I Be-Ge Hockey Center finns sedan tidigare tre hjärtstartare utplacerade. Nu väljer IK Oskarshamn att flytta ut en fjärde hjärtstartare som man fått i gåva, för att bidra till ett hjärtsäkrare Oskarshamn. Hjärtstartaren invigs på Alla hjärtans dag 12.30”, skriver IKO.

”Sommaren 2017 var Stefan Jutterdal och hans fru Annmargreth Kvarnefors på cykelsemester på Bornholm. Där och då kunde livet tagit slut för Stefan. Hjärtat slutade slå, men tack vare Annmargreth och ett antal livräddare hölls Stefans hjärta i gång med hjälp av HLR”, skriver IKO.

”Själv haft ett hjärtstopp”

– Jag är ambassadör för Hjärtuppropet, ett initiativ i Sverige, som arbetar för att alla ska lära sig hjärtlungräddning (HLR), att det ska finnas fler hjärtstartare i samhället och att hjärtstartarna ska vara tillgängliga. Jag har ett alldeles särskilt engagemang i detta arbete eftersom jag själv har haft ett hjärtstopp och blivit räddad tillbaka till livet för sex år sedan. Jag var alltså en av 10 som fick chansen att överleva, och det känns fantastiskt, säger Stefan Jutterdal, ambassadör för Hjärtuppropet.

Stefan Jutterdahl med hjärtstartare
Stefan Jutterdal. Foto: Hjärtuppropet

”Nu klipper vi bandet till vår nya hjärtstartare som skänkts av Stefan Jutterdal och frun Annmargreth Kvarnefors. Hjärtstartaren finns belägen utanför huvudentrén till Be-Ge Hockey Center”, skriver IKO.

– Vårt val föll på IK Oskarshamn, som har stort genomslag i samhället och när vi tog kontakt med IK så var de positiva både till att ta emot hjärtstartaren och till att bidra och sprida kunskap om HLR och tillgängliga hjärtstartare – och på så sätt bidra till ett mer hjärtvänligt Oskarshamn och det gläder oss mycket, säger Stefan Jutterdal.

”Vill ta ansvar”

– Vi har varit med om fall av hjärtstopp under våra matcher och ser vikten av att ha lättillgängliga hjärtstartare i vår verksamhet. Genom att placera vår nya hjärtstartare utomhus vill vi ta ansvar i att skapa ett hjärtsäkrare Oskarshamn, säger Therése Elofsson, kommersiell chef och vice klubbdirektör i IK Oskarshamn, som är på plats på invigningen i huvudentrén till Be-Ge Hockey Center tillsammans med Stefan Jutterdal och Oscar Engsund, som är lagkapten i IKO.

Han klipper bandet till hjärtstartaren tillsammans med Stefan Jutterdal.

Oscar Engsund, IK Oskarshamn
Oscar Engsund. Foto: Pierre Stjernfeldt
Therése Elofson, IK Oskarshamn
Therése Elofson, kommersiell chef och vice klubbdirektör i IK Oskarshamn. Foto: Peter A Rosén

Foto: Freepik (överst)

+1
17
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS