Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Så fortsätter M och S med sin satsning på medarbetare och digital välfärdsteknik i Oskarshamns kommun

ANNONS

OSKARSHAMN

”Moderaterna och Socialdemokraterna fortsätter sin satsning på medarbetare och digital välfärdsteknik i sin tilläggsbudget”, skriver socialnämndens ordförande Rolf Lindström (M) i ett pressmeddelande.

”Partierna föreslår att tilläggsbudgeten förstärks med 1 miljon kronor vardera till arbetskläder och digital utveckling inom socialförvaltningens samtliga områden, totalt 2 miljoner kronor.”

– Genom detta tillskott fortsätter vi att tillmötesgå medarbetarnas önskemål om arbetskläder, en satsning som inleddes under fjolåret – då med ett belopp på 800 000 kronor. I och med årets tillskott får en större andel personalgrupper ta del av detta vilket är positivt inte minst ur arbetsmiljösynpunkt säger socialnämndens förste vice ordförande Anita Hultgren (S).

– I satsningen ingår bland annat regnkläder till de personalgrupper som vistas ute. Det tillskott på 1 miljon som föreslås till digital välfärdsteknik utgör en del av det förändringsarbete för implementering av digitala rutiner som pågår inom socialförvaltningen. Genom tillskottet får förvaltningen förutsättningar att fortsätta sin digitala resa, där lämpliga områden inom förvaltningen effektiviseras utan att detta påverkar mötet med våra omsorgstagare negativt – snarare tvärtom, säger Rolf Lindström (M).

– Det handlar om att rutinlagda arbetsuppgifter digitaliseras för att på så sätt frigöra tid för medarbetarna att möta omsorgstagarna. Exempel på satsningar är digital kalender för sjuksköterskor och mobil dokumentation inom hemtjänsten.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS