Så går OAIK vidare efter spelartappen i veckan

Så går OAIK vidare efter spelartappen i veckan

2021-05-07 0 av Thomas WennerklintOSKARSHAMN

INFÖR

Ettan Södra, omgång 6

Lindome GIF – Oskarshamns AIK

Lindevi IP, Lindome

Lördag 8 maj 16.00

Serieledarna Oskarshamns AIK laddar för en riktig toppmatch när man på lördagen möter Lindome på bortaplan.

Det är lite som en väldigt tidig seriefinal, säger OAIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti.

OAIK har på sina fem spelade matcher samlat ihop tio poäng via tre hemmasegrar och en oavgjord och en förlust på bortaplan.

Tabellfyran Lindome och ett par andra lag skuggar strax bakom på nio poäng. Just Lindome har vunnit sina två hemmamatcher så det blir upp till bevis nu för OAIK.

Vad säger du om Lindomematchen?

– Det är ett bollskickligt lag så det blir en tuff match, men det ska bli kul att se hur vi står oss mot ett duktig lag på bortaplan. Vi ska se till att följa vår matchplan hela vägen, då har vi goda möjligheter att vinna matchen.

– Vi går självklart för seger, säger Ardi Ajeti.

Vi som följer laget brukar ju ta upp det där med hemma- kontra bortaspel. Idel trepoängare hemma, men skralare poängskörd borta än så länge.

– Det där är inte något vi i laget uppehåller oss vid, vi fokuserar inför den här matchen på samma sätt som inför alla matcher. Vi vet att vi är i bra form och att vi kan slå alla lag i den här serien både hemma och borta.

I senaste matchen mot Ljungskile (vinst 3-2) hade ni ett ordentligt övertag i spelet och antal målchanser, ändå kunde det med lite otur blivit poängtapp i den matchen.

– Det är riktigt. Vi har pratat om hur viktigt det är att hålla koncentrationen i nittio minuter och vara noggranna i varje situation, både i försvarsspelet och när vi har målchanser. Gör du misstag i division ett blir du garanterat straffad av motståndarna, så det gäller att minimera dem.

Hur är läget i truppen inför matchen? Lite förändringar har det ju blivit i veckan då målvakten Gustav Nyberg och Luka Dobrijevic i samförstånd med OAIK lämnat klubben.

– Det har varit en bra träningsvecka, men som du säger har två spelare lämnat, något jag inte vill kommentera mer än så. Det är ett sportsligt tapp förstås, men vi har en bred och konkurrenskraftig trupp där andra kan gå in och göra jobbet.

– Gruppen är professionell och killarna kan hantera förändringar så vi har en bra känsla inför Lindomematchen.

Hur ser det ut på målvaktssidan nu?

– Michael Hartmann är ju med och så kommer Mustaf Yuusuf in. Förhoppningsvis så kommer han att vara med oss fullt ut snart. Inför säsongen registrerades han ju även för spel i Pukeberg, men vi behöver ju ha två målvakter på både träningar och match, säger Arid Ajeti.

Hur är skadeläget i övrigt?

– Olle Lindqvist kan nog börja med lättare passningsövningar kommande vecka, däremot är Marcus Mikhail inte att räkna med förrän efter sommaruppehållet.

– Även Hampus Svensson missar matchen mot Lindome, avslutar Ardi Ajeti.

OAIK:s trupp mot Lindome:

Målvakter:  Michael Hartmann, Mustaf Yuusuf

Utespelare: Malte Persson, Anton Agebjörn, Albin Olsson, Anton Ekeroth, Filip Jägerbrink, Flamur Dzelili, Zakaria Sawo, Sadmir Zekovic, Oskar Stejdahl, Pontus Fredriksson, Kgotso Masangane, Samuel Östlund, Johan Arvidsson

  • Hampus Svensson, Olle Lindqvist och Marcus Mikhail är skadade och missar matchen

GRAFIK: OSKARSHAMNS AIK