Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Så kan ungdomsengagemanget inom politiken förstärkas: Förslag från SD och Ungsvenskarna

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

HÖGSBY KOMMUN

Sverigedemokraterna i Högsby kommun har, tillsammans med partiets ungdomsförbund Ungsvenskarna, skickat in två fullmäktigemotioner.

Båda har ett demokratifokus.

– Jag som lokal kontaktperson för Ungsvenskarna i Högsby kommun tycker att det är väldigt glädjande att moderpartiet tar upp de frågor förbundet arbetar med. Dessa två motioner har som syfte att öka ungdomsengagemanget inom politiken. Det är viktigt att öka ungdomars samhällsengagemang för att säkra att nästa generation kommer ha tillgång till samma frihet och demokrati som dagens ungdomar. Jag vill lägga vikt vid att det inte är någon politisk fråga utan en demokratisk fråga. Därför är det viktigt att se över partigränserna och komma med gemensamma lösningar, säger Mathis Reinholz, lokal kontaktperson för Ungsvenskarna i Högsby kommun.

Viktigt

– Jag och Sverigedemokraterna är väldigt glada över att Ungsvenskarna kommer med dessa idéer. Det är viktigt att våra ungdomar är de som kommer med dessa motioner som främst berör och påverkar ungdomar. Därför hoppas jag och resten av partiet att styrande partier och resten av oppositionen faktiskt lyssnar på ungdomarnas tankar kring demokrati och därför bifaller motionen. Vi vill inte att detta ska bli en politisk fråga, utan en demokratisk fråga. Förhoppningen är att komma överens över partigränserna, och att alla inser problematiken med att det är få unga som är politiskt engagerade, säger fullmäktigeledamoten Stephan Svaleng (SD.

Denna motion har tidigare lagts i Oskarshamns kommun, där Ungsvenskarna och Sverigedemokraterna också samarbetat för att arbeta fram den.

Glädjande

– Det är väldigt glädjande att även andra kommuner tar upp motionerna som ursprungligen var till för Oskarshamn. Ett lågt antal unga som är engagerade politiskt är inte en lokal fråga utan är en nationell fråga och då är det mycket gynnsamt att fler kommuner i regionen tar upp det. Här gäller det att se förbi politiska färger och komma med gemensamma lösningar på ett större problem. För att det är viktigt att arbeta för att vidare bevara demokratin för framtida generationer, säger Anton Liljegren Johansson (bilden), lokal kontaktperson för Ungsvenskarna i Oskarshamns kommun.

Här är motionerna:

Foto: Ungsvenskarna

+1
7
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS